Twenterand

Leger des Heils zoekt collectanten

Door de redactie

In de week van 23 tot en met 28 november is jaarlijks de nationale huis-aan-huiscollecte voor het werk van het Leger des Heils. Daarvoor kan het Leger nog wel nieuwe collectanten gebruiken.

Door corona zijn het spannende tijden, armoede en eenzaamheid nemen snel toe. Er moet veel extra werk worden verzet en helaas is het niet eenvoudig om een collecte te organiseren. Er zijn heel wat vrijwilligers uit kwetsbare groepen die het dit jaar niet aandurven of door omstandigheden niet kunnen om met een collectebus langs de deuren te gaan. Gelukkig is er nog een behoorlijke groep, die dit wel aandurft. In afstemming met de andere collecterende fondsen en de overheid, is besloten dat er met wat extra maatregelen 'gewoon' op een veilige manier gecollecteerd kan worden in de kernen Vriezenveen, Vroomshoop, Geerdijk, De Pollen, Westerhoeven en Westerhaar-Vriezenveensewijk. Zie www.legerdesheils.nl/vragen-collecteweek.

Er zijn dus nog extra en nieuwe collectanten nodig, desnoods digitaal via een eigen QR code die je verspreidt in je netwerk, digitaal en via smartphone. De ervaring leert, ook uit de contacten met andere organisaties dat niet collecteren en alleen inzetten op flyers en online actie vele malen minder oplevert dan het huis aan huis collecteren. Daarnaast zijn de ervaringen van de betreffende fondsen en hun vrijwilligers dusdanig positief dat doorgaan verstandig is.

Het Leger des Heils heeft deze opbrengst heel hard nodig voor het dagelijks werk in de buurt in de strijd tegen eenzaamheid en armoede. Dus, meld u/je aan via couzijn.bos@volac.com of 06-51571622 instructie en uitnodiging volgt dan tijdig.