Twenterand

Laatste twee voorstellingen van De Winterkraaien

Door de redactie

Op donderdag 6 februari en vrijdag 7 februari 2020 worden in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop de 17e en 18e voorstelling van De Winterkraaien opgevoerd. Dat zijn dan meteen de allerlaatste twee voorstellingen, waarmee er een eind aan deze bijzonder succesvolle theaterproductie van de Stichting Levend Vroomshoop. In totaal hebben dan zo'n 6000 mensen deze voorstelling bezocht, in De Voorveghter in Hardenberg of in Het Punt te Vroomshoop.

Picasa

Het verhaal:Zeven winterkraaien, zeven veenarbeiders die in 1896 werken in het immense veengebied tussen Dedemsvaart en Almelo, tussen Sibculo en de Lemelerberg, en die op weg naar huis verdrinken in de koude vaart. De bekende Thea Kroese vertelt meeslepend de verhalen van deze mannen en hun gezinnen, tegen de achtergrond van prachtige filmbeelden. Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop, bas-bariton Nanco de Vries en Geerhard Abma op bugel laten u op indringende wijze de muzikale vertolking beleven van het bekende boek van Aar van de Werfhorst over De Winterkraaien. De getalenteerde dirigent en componist Gezinus Veldman schreef alle muziek en levert een topprestatie door dit alles in een aangrijpende voorstelling van anderhalf uur samen te brengen. Het is geen film, geen vertelling, geen musical, geen concert. Het is dat allemaal!

Voor beide avonden zijn nog kaarten beschikbaar. Wie voor deze avond plaatsen wil reserveren, kan mailen naar info@levendvroomshoop.nl of bellen met 0546-642191. Omdat dit de laatste twee voorstellingen zijn, is het ook mogelijk voorafgaand aan de voorstelling gebruik te maken van een driegangendiner, gebaseerd op het kookboek van Thea Kroese 'Koken met geschiedenis'.