Twenterand

Kratten te kort bij inzameling St. Manna

Door de redactie

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober konden de Hammenaren boodschappen inleveren voor St. Manna. Zo was de oproep, maar dit hadden we niet verwacht meld Diaken Henriko Schuttevaar.

We dachten de avond te beginnen met het drinken van een kop koffie maar ik heb nog geen koffie gezien, lacht de diaken toe vanonder zijn mondkapje. We hebben een circa twintig kratten gekregen van St. Manna maar na een half uur zaten ze al vol en gaan we verder met alles in dozen te pakken. Jong en oud komen naar Hervormd centrum De Rank in Den Ham. De een met een tas Boodschappen en de ander met een slof koffie, de inzamel tafels zijn niet leeg te krijgen. Dit hadden we totaal niet verwacht zegt Schuttevaar, ik moet ook nog op zoek naar een lege collecte bus want die hier staat, zit ook al vol.

Ook Jumbo supermarkt Veldkamp in Den Ham doet met de actie mee. Er is in de winkel een hoek ingericht voor de St. Manna waar de mensen boodschappen kunnen afgeven. Na dat de verwachting was, dat de mensen in deze tijd van Corona in huis blijven zitten, is de opkomst en de milddadigheid enorm. Een geweldig initiatief dus van de drie kerken in Den Ham.