Twenterand

Korting op elektrakeuringen Twenterandse boeren

Door de redactie

Eén op de vier branden bij bedrijven heeft een elektrische oorzaak. Een brand in een stal heeft nare gevolgen: niet alleen voor uw pand, maar ook voor uw vee. Regelmatige controles van uw elektronische installatie voorkomt schade door brand. Bij het verzekeren van uw gebouw, inventaris, voorraad en bedrijfsschade is het zelfs verplicht één keer in de vijf jaar een elektrakeuring uit te laten voeren. Voor LTO Noord is veiligheid een belangrijk thema. Daarom biedt LTO Noord agrarische ondernemers in gemeente Twenterand 250 euro korting op een elektrakeuring.

Bestuurder en melkveehouder Marcel Grashof geeft in een filmpje van drie minuten inkijk in de elektrakeuring die hij liet uitvoeren op zijn bedrijf. De elektra-inspecteur loopt samen met hem door zijn bedrijf en wijst op aandachtspunten. Marcel krijgt tips om zijn brandveiligheid te verhogen. Na het bedrijfsbezoek krijgt hij een rapport waarin duidelijk staat of zijn installatie wel of niet aan de veiligheidseisen voldoet. Voldoet de installatie, dan krijgt hij een rapport met daarin de goedkeuring. Zijn er gebreken? Dan staan deze ook in het rapport. De keuring leverde hem in elk geval één echte eye-opener op.

250 euro korting

Maak nu een afspraak voor een elektrakeuring bij Parkstad Inspecties via LTO Ledenvoordeel of een ander onafhankelijk adviesbureau. Dan verkleint u de kans op brand en bent u goed verzekerd als het toch misgaat. Agrarische ondernemers in de gemeente Twenterand die een elektrakeuring (hebben) laten uitvoeren, kunnen 250 euro vergoed krijgen via www.ltonoord.nl/elektrakeuring. Als een inventarisatie minder kost dan de maximale vergoeding, wordt het factuurbedrag vergoed. Deze actie is geldig met terugwerkende kracht voor elektrakeuringen die in 2020 zijn opgesteld en voor aanvragen tot en met 31 mei 2021.

Er zijn verschillende elektrakeuringen. Kijk na bij uw verzekeraar welke keuring zij vragen of vraag advies bij het adviesbureau. De kosten zijn afhankelijk van welke keuring u kiest, de grootte van uw bedrijf en het aantal verdelers. Gemiddeld kunt u rekening houden met een bedrag tussen de 450 en 1000 euro.

Ondernemersfonds Twenterand

Vanuit het Ondernemersfonds Twenterand is er jaarlijks een bijdrage beschikbaar om in te zetten voor projecten die ten goede komen aan de agrarisch ondernemers in Twenterand. LTO Noord afdeling West Twente gebruikt een deel van dit geld voor elektrakeuringen. Klik hier voor een overzicht van alle projecten van Ondernemersfonds Twenterand.

Vergoeding aanvragen

Een vergoeding aanvragen kan vóór 1 juni 2021 via www.ltonoord.nl/elektrakeuring.