Twenterand

Kleurrijke Kinderboekenweek op De Regenboog

Door de redactie

Het was een kleurrijke optocht woensdag 9 oktober op Christelijke basisschool De Regenboog. Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is 'Reis mee!'. Alle kinderen mochten daarom woensdagmorgen met hun versierde voertuig (fiets, skelter, step) op school komen. Om 12 uur gingen alle kinderen met hun versierde voertuig in optocht om de school. Ze kregen applaus van een enthousiast publiek!

MIFORO

De Kinderboekenweek is een periode van 10 dagen in begin oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. In deze periode staat het thema 'Reis mee!' centraal.

Op woensdag 2 oktober is op basisschool De Regenboog gestart met de Kinderboekenweek, met het thema 'Reis mee!'. Met de hele school werd op het schoolplein deze week geopend door het zingen van het lied 'Reis mee!' van kinderen voor kinderen.

Daarnaast mochten de kinderen donderdag 10 oktober met hun pantoffels en kussen op school komen en werd er met z'n allen in de gang gelezen. Elk kind mocht zijn of haar favoriete boek van huis meenemen.

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: 'Sparen voor je schoolbieb'. Basisschool De Regenboog wil graag het (voor)lezen van kinderboeken stimuleren en willen samen met ouders en kinderen de schoolbibliotheek uitbreiden met de nieuwste, spannendste en leukste kinderboeken! Hoe meer ouders er meedoen, hoe meer boeken er kunnen worden uitgezocht. Leesplezier creëren we samen!

MIFORO