Twenterand

Kledingbeurs voor Diaconaal Project Den Ham

Door de redactie

Het Diaconaal Project Den Ham organiseert komend weekend een grote kledingsbeurs in De Rank, Brinkstraat 6 in Den Ham. Op vrijdag 11 oktober, van 18.30 tot 21.30 uur, en zaterdag 12 oktober, van 9.30 tot 12.00 uur, wordt er gebruikte kleding verkocht. De opbrengst is voor het project in Zjytomyr in Oekraïne.

Op de beurs is veel mooie en goede kinder- en volwassen kleding en schoenen te vinden. Alles is door de vrijwilligers netjes uitgezocht. Wilt u hen helpen als vrijwilliger(ster)? Kom dan op vrijdag om 10.00 uur en/of zaterdag om 13.00 uur in de Rank.

Zjytomyr

Het Diaconaal Project gaat in 2020 naar Oekraïne. In Zjytomyr, een stad met zo'n 300.000 inwoners in het noorden van Oekraïne, gaan de Hammenaren samenwerken met een netwerk van vier evangelische baptistenkerken. Deze kerken staan verspreid door de stad. Uit een brief van één van de kerken: "We hebben met grote vreugde gehoord hoe de Heer door jullie heen werkt in de hele wereld. En we zijn de Heer dankbaar dat Hij jullie de liefde en genade heeft gegeven en dat jullie bereid zijn die in de praktijk te tonen".

De daadwerkelijke projecten liggen nog niet helemaal vast, maar globaal gaat het om de renovatie van een afgebrande kerk; het realiseren van een speelplein bij een kerk waar wezen, straatkinderen en gehandicapte kinderen worden opgevangen; renovatie en schilderwerk bij een school; het organiseren van dagkampen voor kinderen. De voorlopige data van het project zijn 25 juli tot 8 augustus 2020. Voor meer informatie: mevrouw G. Smit, 0546-562439.