Twenterand

Kernbudget voor wandelpad bij De Koele

Door de redactie

Stichting De Koele kan de plannen voor de aanleg van een verhard wandelpad rond recreatieplas De Koele in Bruinehaar gaan uitwerken. De gemeente Twenterand verleent een kernbudget van 6.740 euro aan de stichting om het pad aan te leggen.

De Koele wordt door zowel inwoners van Bruinehaar en Langeveen als door in de omgeving verblijvende toeristen ervaren als een prettige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Voor de jonge jeugd is het een fijne ontmoetingsplek: in het voorjaar kikkervisjes vangen, in de zomer zwemmen en genieten op het strandje en in de winter schaatsen of met de slee van de bult roetsjen. Tijdens de lockdown, zowel nu als vorig jaar, is er veel gebruik gemaakt van het gebied. Kinderen vinden er een heerlijke plek om te spelen in zand en water en het is er gemakkelijk om de 1,5 meter afstand te handhaven. Naast individuele gebruikers maken ook de kinderopvang, scouting, handbal- en andere verenigingen gebruik van De Koele.

Het gebied is echter moeilijk toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelgebruikers en voor mensen die met kinder- of wandelwagen het gebied in willen. Daarom wil Stichting De Koele, die het gebied beheert en onderhoudt, het wandelpad verbreden en verharden. Dit mede op verzoek van dorpsbewoners. Daarnaast wil de stichting hier een blotevoetenpad voor de jeugd aanleggen, geheel met natuurlijke materialen en met behulp van de dorpsbewoners.

Handen uit de mouwen

Stichting De Koele zal de werkzaamheden met vrijwilligers, buurtbewoners en leden van diverse verenigingen gaan uitvoeren. Ook een deel van de kosten worden door de stichting zelf gedragen. Van de bijna 9.000 euro die het project kost, neemt de stichting zelf ruim 2.000 euro voor haar rekening. De resterende kosten kunnen vanuit het kernbudget worden betaald. Wel moet de stichting nog een vergunning aanvragen om oppervlakteverharding te mogen aanleggen. Als die vergunning is verkregen zal het kernbudget in één keer uitgekeerd worden.

unknown