Twenterand

Kampioenspoule in zicht

Door de redactie

Na een wat mindere periode gaf de 3-0 overwinning vorige week op Lammerink Installatiegroep/Set-Up '65 de dames weer zelfvertrouwen dat zich donderdagavond 18 februari direct uitbetaalde in een klinkende 3-0 overwinning tegen Laudame Financials VCN. De eerste set ging wat moeizaam (27-29) maar daarna liet Team Eurosped zien dat ze vastbesloten waren de volle winst mee te nemen naar Vroomshoop ((17-25 en 20-25). Door deze twee overwinningen zijn de dames opgeklommen naar een vierde plek in de ranking.

Kampioens/degradatie poule in een Corona-jaar

In dit Corona jaar is niets gewoon en dus de strijd om de landstitel ook niet. Eind februari is de laatste competitiewedstrijd voor Team Eurosped (28 februari om 15.30 uur thuis tegen Sliedrecht Sport). De eerste 4 teams in de eindranking gaan dan de strijd aan om de landstitel in de zogeheten kampioenspoule. De laatst geplaatste 5 teams spelen een volledige competitie tegen elkaar in de degradatiepoule, waaruit uiteindelijk niemand zal degraderen dit jaar. In de kampioenspoule speelt iedereen eveneens thuis èn uit tegen elkaar. Daarna maken de nummer 1 en de nummer 2 begin/midden mei uit wie van hun zich mag kronen tot Landskampioen.

Tussendoor hebben we natuurlijk ook nog de strijd om de nationale beker. In het Paasweekend strijden alle eredivisie teams d.m.v. een soort van afvalrace tegen elkaar. De twee overgebleven teams spelen op Tweede Paasdag om de titel.