Twenterand

Jongedierenkeuring van HPKV Den Ham

Door de redactie

Onlangs hield HPKV haar jaarlijkse jongedierenkeuring. 147 mooie dieren werden gekeurd, allen waren dit jaar gefokt of aangekocht door leden van HPKV. De dieren werden gekeurd door vier keurmeesters, drie voor de konijnen en één voor de hoenders.

Voor de keurmeesters was het een lastige taak om de dieren weer naar behoren te beoordelen. Zij moesten allen het mooiste dier, op 1 na en van de jeugd uitkiezen. Na een middag keuren werden de volgende prijswinnaars bekendgemaakt. Keurmeester Lindeboom koos een Vlaamse Reus van B. Kuiper als mooiste dier (zie foto). De Zilvervos zwart van H. Poel werd beoordeeld als mooiste op 1 na. Hidde Kuiper mocht met zijn mooiste Vlaamse Reus de jeugdprijs mee naar huis nemen. Keurmeester Meijer gaf de meeste punten aan F. Bulder met een Rex. Daarop volgde Wout Miskotte met zijn Alaska als mooiste op 1 na en werd hij jeugdkampioen bij Meijer. Keurmeester Van 't End gaf de eerste prijs aan M. Boers met zijn Kleurdwerg konijngrijs. De tweede prijs ging naar E. Kamphuis met zijn Vlaamse Reus. De jeugdprijs van 't End ging naar Niels Binnenmars met zijn Vlaamse Reus.

Hoenders

Na de prijsuitreiking van de konijnen vervolgde men met het uitreiken van de prijzen bij de hoenders. Keurmeester Scholte koos een Vorwerk van G.J. Lubbers als mooiste en een Brahma van Matthijs Lenderink als mooiste grote hoen op 1 na. Scholte verkoos een Watermaalse Baardkriel van Stan Wemekamp als mooiste krielkip en mooiste krielkip van de jeugd. De mooiste kriel op 1 na kwam van G.J. Lubbers met zijn Welsumer kriel. Op www.hpkvdenham.nl vindt u een kort verslag van de jongedierendag.