Twenterand

Jan en Siny Dekker zestig jaar getrouwd

Door de redactie

Het echtpaar Jan en Siny Dekker-Fokke uit Vriezenveen was woensdag 14 oktober, 60 jaar getrouwd. Om hen met dit heuglijke feit te feliciteren, stuurde burgemeester Broekhuizen het diamanten echtpaar die dag een persoonlijke videoboodschap.

Jan is geboren in Vriezenveen op 16 september 1936. Siny is geboren op 20 februari 1938 ook in Vriezenveen, echte Vriezeveners dus. Het diamanten echtpaar woont nog steeds aan de Hammerweg op hetzelfde adres. Jan en Siny zijn dankbaar voor de zeven kinderen die zij mochten ontvangen en voor de kleinkinderen en achterkleinkinderen. Deze corona tijd is minder prettig voor Jan en Siny maar sinds kort kunnen ze beeldbellen en zo blijven ze toch nog bij de tijd.

Jan heeft altijd gewerkt als timmerman. Zijn laatste karwei was de Bethel kerk in Vriezenveen. Daarna is hij op 57-jarige leeftijd met de fut gegaan. Siny heeft eerst bij Bendien in Almelo gewerkt. Daarna bij Jansen & Tilanus op kantoor in de breijerij. 's Avonds gaf ze naailessen en leidde cursisten op tot coupeuse. Nu vieren zij hun 60-jarig huwelijk en kijken dankbaar terug op de voorbijgaande jaren.