Twenterand

Israel-zondag: Producten in de Akker

Door de redactie

Het Israël Producten Centrum, Nijkerk (IPC) heeft sinds eind september ook Christelijk Boekenhuis De Akker te Vriezenveen als depothouder voor een belangrijk deel van haar assortiment.

Het Israel Producten centrum B.V. (IPC) werd gelijktijdig met Christenen voor Israel opgericht om de handel met Israel te bevorderen. Alle producten uit het assortiment worden in Israel geproduceerd. Meestal wordt ingekocht bij kleine werkplaatsen en bij bedrijven, waar veel nieuwe immigranten werken. Op deze praktische manier wordt al bijna veertig jaar Israel gesteund en de economie gestimuleerd.Eerder werden via de Akker al boeken, bijbelstudie materiaal en publicaties over Israel verkocht. Het gaat bij deze uitbreiding vooral om verschillende soorten levensmiddelen (zoals druivesap, diverse wijnen, jam en thee), cosmetica en huidverzorgingsproducten, sieraden en cadeau-artikelen.Er wordt zeer enthousiast op de uitbreiding gereageerd. Op de eerdere Israel avond van 28 september in CCK2 te Vriezenveen is een mooie 1e verkoop gerealiseerd en mocht vanuit de Akker een extra promotie plaatsvinden. Er zijn in de winkel product-catalogi beschikbaar, waar klanten aanvullend kunnen bestellen, naast het huidige reguliere assortiment. Extra bijkomend voordeel voor de klant is, dat er bij de Akker geen verzendkosten gelden en er toch een breed en volledig assortiment beschikbaar is.

Op 9 november staat een vervolglezing in CCK2 gepland door ds. Henk Poot over: Israel, Kerk en Anti-semitisme. Wat heeft de kerk met het Joodse volk te maken? Wat is de boodschap van Israël aan het adres van de kerk en andersom wat heeft de kerk Israël te zeggen? De Kerk van alle tijden is tot het einde toe verbonden met het Joodse volk, maar heeft door heel de geschiedenis helaas meer afkeer dan liefde getoond aan Gods volk. Aanmelding kan via de website www.christenenvoorisrael.nl/agenda Gericht op Israel zondag 4 oktober zijn er in de Akker gratis Israel-kranten beschikbaar met als thema: Hoop.