Twenterand

Is Sint er dit jaar nog voor ieder kind?

Door de redactie

Voor veel kinderen is het Sinterklaasfeest één van de hoogtepunten van het jaar, maar veel gezinnen met financiële problemen kunnen het feest niet vieren. De Stichting ieder kind een Sint zorgt er, onder meer in Twenterand, al jaren voor dat ook deze kinderen bezoek kunnen krijgen van Sint en zijn pieten. Maar door de coronacrisis heeft de stichting het nu zelf moeilijk.

"Het Sinterklaasfeest is een echt oud-Hollandse traditie en voor velen één van de mooiste jeugdherinneringen. Zingen voor de kachel, de spanning of er wel of niet iets in het schoentje zit en als hoogtepunt... pakjesavond! Maar voor veel gezinnen is 'Sinterklaas' helemaal geen feest, vanwege persoonlijke financiële nood, de goedheiligman gaat aan hun deur voorbij...", beschrijft Erik Pezij van de stichting het leed van veel kinderen.

De Stichting ieder kind een Sint richt zich op kinderen van ouders met een laag budget die zelf de Sint niet thuis kunnen laten komen, zodat ook deze kinderen Sint en pieten thuis kunnen ontvangen. Ook de ouderen worden door de Sint en pieten niet vergeten. "We merken dat er veel eenzaamheid is. Dat lossen wij niet op, maar als mensen door een bezoekje van Sint en Piet even een glimlach op hun gezicht toveren is dat toch geweldig. Sinterklaas en de pieten komen dan persoonlijk langs, de Sint heeft dan alle aandacht voor de kinderen en ouderen. We doen dit al vele jaren met heel veel plezier", legt Erik Pezij van de stichting uit.

Maar nu heeft de stichting zelf financiële problemen: "Wij moeten het hebben van de verhuur van sinterklaas maar vanwege corona vallen onze inkomsten geheel weg. We geven diverse feesten in de regio maar daarbij moeten we ons aan de 1,5 meter houden en mondkapjes dragen en de kosten lopen dan al snel op. Een jaar overslaan is geen optie. Hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is? Dat valt niet uit te leggen! Wij hopen dat er bedrijven in de regio zijn die ons willen helpen dit jaar door te komen. We doen zo veel voor zo veel kinderen, er zijn zo'n zeshonderd kinderen in de regio voor wie we wat betekenen. Je moet er toch niet aan denken dat de Sint er dit jaar voor al die kinderen niet is", aldus Pezij.

Bedrijven kunnen zich melden via info@iederkindeensint.nl. Overigens kan iedereen die dit initiatief een warm hart toedraagt online een bedrag naar wens doneren.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer