Twenterand

Is het goochelen of toveren?

Door de redactie

Goochelaar Jan was op woensdagmiddag 19 februari te zien in CCK2 in Vriezenveen. Hij was daar op uitnodiging van Theater Turf om een spannende voorstelling te geven voor de 'thuisblijvers' in de krokusvakantie. Meer dan honderd enthousiaste kinderen genoten van zijn optreden.

B.SCHOTMAN

"Ik kan niet toveren, maar wel goochelen", gaf goochelaar Jan in het begin aan, maar dat deed hij op zo'n manier dat zijn jeugdige publiek eigenlijk niet het verschil kon zien: voor hen was het toveren. Een 'kip' die kon raden welke kleur Pip had gekozen als kaart bijvoorbeeld. Een spel van touwen, die dan weer kort en dan weer lang schenen te zijn, maar uiteindelijk samen één lang koord bleken te vormen. Hoe doet ie dat! Of Stijn die ook als een volleerde goochelaar mee mocht helpen. Zo mochten verschillende kinderen de goochelaar helpen met zijn acts en werden daarvoor beloond met een diploma, een ster, en natuurlijk een enthousiast applaus. Toen de goochelaar zijn laatste act aankondigde was de teleurstelling te horen onder de jeugd.

Waargebeurde verhalen

De volgende activiteit van Theater Turf is Tenx9, de tienminutenvertelavond van waargebeurde verhalen door iedereen die maar vertellen wil. Dit wordt gehouden op woensdag 25 maart in café De Piep'n aan het Oosteinde. Te gast is dan Manon Ossevoort. U kunt nu al kaarten reserveren bij Theater Turf.

B.SCHOTMAN