Twenterand

Inwoners Twente kunnen zich laten testen op COVID-19

Door de redactie

Vanaf dinsdag 2 juni is het voor inwoners van Twente met symptomen van COVID-19 mogelijk zich te laten testen op het virus. GGD Twente heeft hiervoor twee testlocaties, in de gemeenten Enschede en Hof van Twente. Aanmelden kan vanaf 1 juni via het gratis landelijke nummer dat hiervoor wordt opengesteld.

GGD Twente heeft twee testlocaties. In Goor aan Kooimaten 2 en in Enschede aan de Jaargetijdenweg 13. De testlocaties zijn een drive-in. Met de auto rijd je door de drive-in en daarbij word je zonder uit te hoeven stappen getest. De testlocaties zijn in eerste instantie zeven dagen per week geopend.

Om te testen op besmetting, wordt er met een wattenstaafje keel- en/of neusslijm afgenomen. Dit slijm wordt naar een microbiologisch laboratorium gestuurd. Onderzoekers kunnen uit het genetisch materiaal van het virus opmaken of er sprake is van een besmetting. Zowel bij een negatieve als positieve uitslag wordt er binnen 48 uur gebeld over de uitslag. Als er sprake is van een besmetting met corona belt GGD Twente en start het bron- en contactonderzoek. De overheid vergoedt de kosten van het afnemen van de test door de GGD en van de laboratoriumkosten. Er volgt dus geen rekening.

Aanmelden

Inwoners met symptomen van corona (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) kunnen het landelijke nummer bellen om een afspraak te maken voor een test op een van de testlocaties. Het nummer wordt op 1 juni om 8.00 uur bekendgemaakt en is vanaf dat moment zeven dagen per week, van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar voor het maken van een afspraak bij een testlocatie.