Twenterand

Inschrijving voor kerstmarkt in Vroomshoop geopend

Door de redactie

De datum voor de kerstmarkt in Vroomshoop is bekend: vrijdag 13 december 2019. Dat betekent dat de kerstmarkt voor het vierde jaar op rij op een vrijdag wordt gehouden. Na de succesvolle 'experiment-edities'om de kerstmarkt te verhuizen van de zaterdag naar de vrijdag, is er voor de organiserende Oranjevereniging Vroomshoop geen enkele reden om daarvan af te wijken. Sterker nog: sinds de verplaatsing neemt het zowel het aantal deelnemers als bezoekers flink toe. Ook de locatie blijft ongewijzigd: Koningin Beatrixlaan en Julianstraat. De inschrijving is reeds geopend.

"Enkele jaren geleden hebben we bewust de kerstmarkt van de zaterdag naar de vrijdag verhuisd, omdat steeds meer kerstmarkten op zaterdag worden gehouden. Wij zijn tegen die stroom in gegaan met als resultaat dat vorig jaar alle beschikbare kramen waren uitverkocht en een record opkomst van maar liefst zesduizend bezoekers. In totaal was er meer dan een halve kilometer aan kramen en (kinder)attracties", zegt voorzitter Lute Gombert van Oranjevereniging Vroomshoop.

De markt is ook dit jaar van 16.00 tot 21.00 uur te bezoeken, waardoor een groot deel van de markt geopend is tijdens de donkere, sfeervolle avonduren. "En dat zorgt precies voor die herkenbare kerstmarktsfeer die je ook in Duitsland aantreft. Bovendien schieten de bezoekersaantallen sinds een paar jaar de lucht in. Dat heeft niet alleen te maken met de verhuizing van zaterdag naar vrijdag, maar ook met de nieuwe openingstijden. Voorheen was de kerstmarkt altijd overdag geopend, maar door de kerstmarkt nu te houden in de avonduren zien we de belangstelling onder zowel deelnemers als bezoekers toenemen. De avonduren vormen het meest sfeervolle moment om een kerstmarkt te bezoeken", aldus Gombert.

Inschrijving is geopend

Er zijn dit jaar weer een maximaal aantal verlichte kramen beschikbaar. Een verlichte kraam van 4 meter bij 1 meter kan gehuurd worden voor 35 euro. Naast de verlichte kramen van de organisatie, is er ook ruimte voor deelnemers om een standplaats te huren voor een eigen kraam. De prijs hiervoor is 5 euro per strekkende meter. Voor eet- en drinkkramen gelden afwijkende tarieven en regels. Hiervoor kunnen belangstellenden contact opnemen met de organisatie. Mensen kunnen zich inschrijven voor de kerstmarkt via de website van Oranjevereniging Vroomshoop: www.oranjeverenigingvroomshoop.nl.