Twenterand

Innerwheel heeft nieuwe president

Door de redactie

Tijdens de laatste bijeenkomst dit seizoen van Innerwheel Vriezenveen, heeft de jaarlijkse presidentswisseling plaats gehad. Alice Hospers maakte plaats voor Henriëtte Bots, die deze serviceclub nu een jaar lang gaat leiden. Het gebeurde tijdens een gezellig afscheidsdiner met de leden in De Oale Marckt in Wierden.

Traditie is dat de nieuwe presidente een motto bekendmaakt voor het komende clubjaar. Henriëtte Bots heeft als hobby ballet en zij koos daarom voor de pirouette als motto. "Het betekent ronddraaien op één been en dat is beweging. Het is ook wat ik de club wil meegeven dit jaar: dat we in beweging blijven", aldus de nieuwe presidente tijdens haar speech. Het is een mooi vervolg op het motto van haar voorganger Alice Hospers, die 'vitaliteit' gehanteerd heeft.

De laatste bijeenkomst begon eerder in de middag met een rondleiding door Huize Zonnebeek in Boekelo. Dit is het voormalige woonhuis van de textielfabrikant Jan Bernard van Heek (1863-1923) en zijn Amerikaanse vrouw Edwina Burr Ewing. Huismeester Ben liet de fraaie inrichting zien die door de Amerikaanse Edwina volledig is ingericht. In de serre mochten de dames koffie drinken met daarbij feestelijk gebak. Als laatste onderdeel kreeg dit gezelschap een rondleiding door de sier- en moestuin van het huis.

Shelter Suits

In september komt de club weer bijeen in haar vergaderlocatie, de Johannes Hoeve in Westerhaar. Voor dit jaar gaan de dames van de serviceclub onder meer hard aan de slag om geld te genereren voor het project Shelter Suits, dat water- en winddichte jassen voor daklozen maakt en uitdeelt. Deze jassen kunnen getransformeerd worden tot slaapzak en helpt daarmee de dakloze enorm.