Hardenberg

In gesprek met Wijzen uit het Oosten

Door de redactie

Nienke Helthuis, Koen en Eric van Absolutely Fresh en Sticks. Namen waar je misschien niet eerder of vaak van gehoord hebt. Toch zijn dit stuk voor stuk mensen uit onze provincie met een inspirerend verhaal. In de RTV Oost podcast-serie Wijzen uit het Oosten gaan Jasper Morssink & Job Ravelli op zoek naar inspirerende mensen uit de provincie Overijssel.

Eerste aflevering (zaterdag 3 augustus) met Nienke Helthuis

Nienke Helthuis, beter bekend als NiceNienke, is 21 jaar en heeft op dit moment bijna 3.3 miljoen abonnees op YouTube waarvan het merendeel uit Brazilië komt. Ze werd bekend door in haar YouTube-video's een andere taal te spreken. Een van de video's werd opgemerkt en op een Braziliaanse Facebookpagina gepost waarna hij viral ging.

Tweede aflevering (zaterdag 10 augustus) Absolutely Fresh

In de tweede aflevering spreken Jasper en Job met Koen Bredeveld en Eric van Oosterbaan van Absolutely Fresh. Absolutely Fresh is de organisator achter grote festivals en feesten zoals Freshtival, Onder de Radar Festival, Airforce Festival en Absolutely Kingsnight. Koen en Eric zijn twee van de drie eigenaren van de organisatie en staan al jaren bekend om de goede kwaliteit van hun festivals en creativiteit.

Wijzen uit het Oosten

Het idee voor de podcast Wijzen uit het Oosten ontstond toen vrienden Jasper Morssink & Job Ravelli (beide 29) uit Hengelo over hun gezamenlijke passie voor podcasts aan het praten waren. ‘Het idee om zelf een podcast te starten met verhalen uit Overijssel waar we trots op kunnen zijn, kwam op en zo geschiedde.’

De gesprekken met inspirerende Overijsselaars luister je terug in de podcast-serie Wijzen uit het Oosten. Abonneer je gratis op de Sta op en Vertel-podcast via iTunes, Stitcher of Spotify en we houden je op de hoogte wanneer er een nieuwe aflevering online staat. Kijk voor alle informatie op www.rtvoost.nl/podcast.