Twenterand

HPKV Den Ham huldigt 165 jaren inzet op feestavond

Door de redactie

Zaterdagavond 1 februari hield de Hammer Pluimvee en Konijnenfokkers Vereniging weer haar jaarlijkse feestavond. De avond die bij haar leden bekend staat om gezelligheid én jubilarissen. Dit jaar had de vereniging maar liefst vijf jubilarissen in haar midden, met als bijzonderheid dat de voorzitter zelf ook gehuldigd moest worden. Daarom nam de Adjunct Voorzitter G. Lubbers de taak van het huldigen waar.

De heer R. Withaar werd gehuldigd voor zijn 25 jaren inzet en lidmaatschap binnen de vereniging. Momenteel fokt hij het zeldzame konijnenras Parelgrijze van Halle en daarnaast is hij zeer actief betrokken bij allerhande werkzaamheden en is hij vertegenwoordigd in het bestuur.

Ook W. Schutte werd gehuldigd voor zijn 25 jaren inzet en lidmaatschap binnen de vereniging. Vanaf het begin heeft hij altijd actief kippen gefokt in diverse rassen en kleurslagen. Naast het fokken van dieren helpt hij nog altijd actief bij alle activiteiten binnen de vereniging.

Naast de heren Schutte en Withaar werd ook de heer Wermink gehuldigd. Helaas kon hij niet bij de feestavond aanwezig zijn en werd hij 's middags thuis bezocht door de voorzitter. Daar ontving hij zijn oorkonde met speldje en een bos bloemen voor zijn prestatie.

De voorzitter D. Boers werd gehuldigd voor 40 jaren inzet en lidmaatschap binnen de vereniging. Naast het voorzitterschap van HPKV Den Ham is hij ook voorzitter van de provinciale afdeling KLO (Kleindier Liefhebbers Overijssel). Tegelijkertijd fokt hij kleurdwerg konijnen en organiseert hij mede de jaarlijkse fietspuzzeltocht binnen de vereniging.

Tot slot werd erelid H. Heuver gehuldigd voor zijn gouden lidmaatschap. In 50 jaren lidmaatschap heeft hij zich als bestuurslid en fokker zeer actief ingezet voor de vereniging. Nog altijd fokt hij Groot Lotharinger konijnen en Ardenner Krielkippen en helpt hij bij veel voorkomende werkzaamheden binnen de vereniging.

Nadat de jubilarissen waren gehuldigd, werd de avond verder overgenomen door de leden H. Poel en G. Meuleman. Onder het genot van een hapje en een drankje werd door hen het oudhollandse spel bingo georganiseerd. Fanatiek werden vele prijzen door de leden binnen gesleept. Veel leden verlieten de gezellige avond dan ook niet met lege handen en keken er erg goed op terug.