Twenterand

Houtdorp in eigen tuin

Door de redactie

Houtdorp Vroomshoop pakt het deze zomer (10 tot en met 14 augustus) iets anders aan: een wedstrijd hut bouwen in eigen tuin. Hiermee wil de organisatie van het jaarlijkse huttenbouw feest een leuk en creatief alternatief bieden aan Vroomshoopse kinderen.

Dit jaar zou Houtdorp Vroomshoop haar vijfjarig jubileum vieren, maar een aantal maanden geleden al heeft het bestuur met flinke tegenzin moeten besluiten het houtdorp af te gelasten. Hoewel de jubileumeditie van Houtdorp Vroomshoop een jaartje opschuift, vonden bestuursleden Jolanda Schonewille en Sylvia Kimmels dat zij deze zomer niet onopgemerkt voorbij konden laten gaan. Daarom deze coronaproof-versie van Houtdorp Vroomshoop, want een hut bouwen kan volgens hen ook prima in eigen tuin.

De mooiste hut wint een prijs

Het idee is dat kinderen tussen de zes en twaalf jaar uit Vroomshoop in hun eigen voortuin (of oprit) een mooie, gekke, vrolijke, bijzondere hut bouwen. Hiervoor mogen ze alle materialen gebruiken die ze thuis voor handen hebben: takken, lakens, een oude tent, enzovoort. Aan het einde van de week bepaalt de jury welke hut de allermooiste van Vroomshoop is en de eerste prijs ontvangt. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 14 augustus. Tijdens 'de bouwfase' komen de bestuursleden van Houtdorp Vroomshoop langs om de kinderen iets lekkers te brengen.

Aanmelden

Kinderen die, eventueel samen met hun broertje(s) of zusje(s), mee willen doen met de huttenbouw wedstrijd kunnen zich tot en met 31 juli aanmelden via houtdorpvroomshoopcorona@gmail.com. Ze dienen bij aanmelding hun naam, adres en leeftijd(en) door te geven. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een brief met verdere informatie.

De huttenbouwwedstrijd vindt plaats in de laatste week van de schoolvakantie (10 t/m 14 augustus), de week waarin normaal gesproken Houtdorp Vroomshoop zou plaatsvinden. Houtdorp Vroomshoop is onderdeel van ZorgSaam Twenterand.