Twenterand

Hoort u ons? Twenterand luidt noodklok in Tweede Kamer

Door de redactie

Wethouders Roel Koster en Bart-Jan Harmsen hebben dinsdag 30 juni 150 kaarten op de post gedaan naar alle leden van de Tweede Kamer met de boodschap 'Help ons, zodat wij onze inwoners, ondernemers en organisaties kunnen blijven helpen.' Een noodoproep aan 'Den Haag' om financieel bij te springen, want zoals veel Nederlandse gemeenten, heeft ook Twenterand het financieel zwaar.

Op een ansichtkaart doet het college van burgemeester en wethouders een indringende oproep aan de leden van Tweede Kamer om in actie te komen. "Het water staat ons echt aan de lippen," aldus wethouder Koster die Financiën in portefeuille heeft. "Wij doen er echt alles aan om Twenterand leefbaar en mooi te houden, maar dat wordt steeds moeilijker. Wij moeten meer doen, met steeds minder geld". Zijn collega, Bart-Jan Harmsen sluit daarbij aan: "Wij werden benaderd om mee te doen aan een gezamenlijke oproep met heel veel collega gemeenten. Ik heb toen bedacht dat we ook zelf als Twenterand die actie nog op indringende wijze kracht moesten bijzetten. Het filmpje en de kaart laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Wij moesten dit doen voor onze inwoners".

De ansichtkaart valt woensdag in de postbakjes van alle 150 kamerleden in Den Haag. Vlak voor de behandeling van de gemeentefinanciën en vlak voordat de kamerleden vakantie hebben. "Op deze manier geven wij de kamerleden graag wat denkwerk mee tijdens hun zomervakantie", aldus Koster.

Toelichting kaart

Door de qr-code van de kaart te scannen, opent het filmpje waarmee het college van B&W de Tweede Kamerleden oproept om de gemeenten te helpen.

Het filmpje is ook te vinden via de volgende link:

. Het filmpje is gemaakt door Dennie van Dijk uit Den Ham.