Twenterand

Hoe blijft Lars van Soolen fit

Door de redactie

Wie ben je wat doe je?

Mijn naam is Lars van Soolen. Een sportieve, jonge, enthousiaste gozer wonend in Vriezenveen. Ik ben jongerenwerker in de gemeente Twenterand voor ZorgSaam Twenterand, en in mijn vrije tijd houd ik van sporten, een gezonde lifestyle, gitaar spelen, wat lekkers op de BBQ en een speciaal biertje

Sport je veel? Welke sport?

Elke week probeer ik 4-5 keer te sporten. Dit doe ik bij De Sportfabriek in Vriezenveen, en dan met name krachttraining in de fitnes hal. Soms lukt het door mijn werk niet helemaal om 4 of 5 keer te sporten, maar dan probeer ik de week daarop een extra keer te gaan. Naast Fitness vind ik het geweldig om te boksen, dit gebruik ik ook als methodiek op mijn werk in een weerbaarheidstraining voor jongeren.

Ben je daarin beperkt in deze coronatijd?

Helaas kan ik niet meer terecht bij De Sportfabriek door de maatregelen die gelden tot 19 januari, dit is natuurlijk ontzettend jammer, maar wel begrijpelijk. En het stimuleert ons juist om creatief te zijn, normaal wordt alles voor ons voorgeschoteld, en nu worden we gedwongen om zelf dingen te bedenken en te organiseren om toch fit te blijven. Dit vind ik dan juist weer een uitdaging, en dus leuk.

Wat doe je nu om fit te blijven?

Sinds vorige week ben ik begonnen met hardlopen, ik had hier altijd een hekel aan, en dit is tot heden helaas nog niet veranderd. Ik had het hiervoor ook nog nooit serieus gedaan, en heb voor mijzelf nu het doel gesteld om aan het einde van deze lockdown minimaal 5km te kunnen hardlopen, dit moet volgens mij vrij makkelijk te halen zijn. Naast het hardlopen probeer ik samen met een vriend 2x in de week te boksen, dit doen we buiten, op het basketbalpleintje van de Weemelanden in Vriezenveen. Thuis heb ik een matje en hier doe ik elke dag wat oefeningen met mijn eigen lichaamsgewicht. Om fit te blijven zorg ik ook voor een gezonde lifestyle, een goede mind-set en misschien wel het belangrijkste, zorg ik ervoor dat ik blijf genieten.

Hoe vaak sport je in de week?

Op dit moment probeer ik 3-4 keer te sporten in de week, en iedere dag wel even actief te zijn. Bijvoorbeeld door een stukje te wandelen, of te fietsen.

Heb je tips voor mensen om fit te blijven?

Absoluut! Er is geen enkele reden om bij de pakken neer te gaan zitten nu de sportscholen dicht zijn, kijk is naar de mogelijkheden wat jouw omgeving, en de natuur biedt. Bijvoorbeeld in het speeltuintje waar je vaak langs rijd, met de speelattributen kun je ook makkelijk een kleine bootcamp uit zetten, probeer creatief te zijn. En zeg nou eens eerlijk, in de natuur (hard)lopen of fietsen is toch vele male lekkerder dan op een loopband of crosstrainer? Hier heb ik nog een anekdote over. Ik heb afgelopen zondag mijn moeder en haar vriend meegenomen naar de Sallandse Heuvelrug om een stuk te gaan lopen door de bossen en de heide. Toen vertelde ik haar: 'Het is toch ongelofelijk, alle mogelijkheden zijn hier, in de natuur. Het is er gewoon.' En met 'Het is er gewoon' bedoel ik dat we vaak niet beseffen wat onze omgeving ons allemaal biedt omdat we te veel bezig zijn met dingen wat ons wordt voorgeschoteld. Dus wees creatief, kijk naar de mogelijkheden, en geniet vooral!

Van wie zou jij graag weten hoe hij of zij fit blijft?

Ik ben wel benieuwd hoe onze burgemeester van Twenterand fit blijft in deze tijden.