Twenterand

Hoe blijft Erik Smelt fit

Door de redactie

Wie ben je wat doe je?

Mijn naam is Erik Smelt en ben woonachtig in Vriezenveen. Ik ben eigenaar van Smelt Soft Aqua een bedrijf dat duurzame waterontharders verkoopt en installeert.

Sport je veel? Welke sport?

Gemiddeld sport ik 5 a 6 uur in de week. Ik volleybal bij de volleybal vereniging Vrivo. Daarnaast ben ik een jaar geleden begonnen met wielrennen met als doelstelling in mei 2020 1200 km te gaan fietsen in 6 dagen naar de Alp d'Huez voor de stichting KWF. Helaas is deze tocht door het Corona/Covis19 virus niet doorgegaan. Hopelijk gaat deze tocht in 2021 wel door daarom blijf ik actief doortrainen. Daarnaast doe ik 2 a 3 uur in de week in de wintermaanden aan Spinning.

Ben je daarin beperkt in deze coronatijd?

Door de Coronatijd is het op dit moment verboden in groepen te trainen waardoor helaas de volleybal trainingen/wedstrijden en de groepsspinning van overheidswege niet door mogen gaan.

Wat doe je nu om fit te blijven?

Ik probeer nu minimaal twee keer in de week op de weg te fietsen, daarnaast doe ik nog aan individuele spinning.

Hoe vaak in de week?

Door de Corona/Covid19 beperkingen sport ik op dit moment ongeveer 3 uur in de week.

Heb je tips voor mensen om fit te blijven?

Blijf bewegen dit kun je al doen door een paar keer in de week te wandelen of individueel te sporten. Door te sporten kom je even uit je comfortzone en blijf je geestelijk en fysiek gezond

Van wie zou jij graag weten hoe hij of zij fit blijft?

Mathilde Smeenk.