Hardenberg

Het weekend van... de Nijmeegse Vierdaagse

Door de redactie

Op zaterdag 25 juli is er weer een nieuw 'Weekend van...'. Dit keer van de Nijmeegse Vierdaagse. Waar TV Oost eerder altijd de slotdag van de Nijmeegse Vierdaagse overnam, met de intocht op de Via Gladiola, zenden we dit jaar een speciale editie uit van het 4Daagse Journaal met presentator Harm Edens, gemaakt door Omroep Gelderland.

de verBeelding BV

Bij wie komt de afgelasting hard aan, wat doen al die mensen nu en wat wordt hun (alternatieve) Vierdaagse? Zo'n 20.000 wandelliefhebbers hebben alsnog de wandelschoenen aangetrokken om tientallen kilometers te gaan lopen. De deelnemers hebben zich ingeschreven voor de Alternatieve Vierdaagse van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Door middel van een app 'verzorgen' zij vier dagen lang een parcours in de eigen omgeving.

Flessenpost

Daarnaast loopt een nog onbekend aantal wandelaars de gebruikelijke Vierdaagse-parcoursen in de omgeving van Nijmegen. Op campings, in hotels en pensions zijn de afgelopen dagen veel van deze lopers gearriveerd. Ook buitenlanders! Zij krijgen in de rubriek 'Flessenpost' de kans om van zich te laten horen via persoonlijke boodschappen aan Nederlandse vrienden, families en gastgezinnen.

Het Weekend van... De Nijmeegse Vierdaagse zie je zaterdagavond 25 juli vanaf 17.10 uur op TV Oost. De uitzending wordt elk uur herhaald. Uitzending gemist? Kijk het dan hier terug.