Twenterand

Hens Runhaar in Expositiehuis Den Ham

Door de redactie

Op zaterdagmiddag 11 januari is in het Expositiehuis in Den Ham een nieuwe de tentoonstelling geopend. Deze keer werd Hens Runhaar uitgenodigd zijn werk ten toon te stellen.

Hens Runhaar is het meest bekend door zijn werk voor de Kunstkring Westerhaar. Als medeoprichter en docent heeft hij de afgelopen 47 jaar vele amateurschilders uit Twenterand en omgeving les gegeven. Het werd nu tijd om een andere kant van hem te belichten: het eigen kunstenaarschap. In het Expositiehuis van Den Ham, beter bekend als het Middendorpshuis hangt werk uit diverse series die de afgelopen jaren gemaakt zijn. Portretten, zoals uit de serie portretten van ouderen, schilderijen over vluchtelingen, landschappen en fijn geschilderde stillevens. De laatste op groot formaat.

Tijdens de opening gaf Runhaar uitleg over het thema van de tentoonstelling 'Reflecties op jezelf en de wereld'. Aan de hand van een zelfportret en een schilderij van een oudere dame werd uitgelegd hoe confronterend ouder worden kan zijn. Meestal heeft men een beeld van zichzelf als jeugdiger persoon. Toch is het goed hierop te reflecteren en accepteren. Letterlijk reflecteren is te zien in twee grote vazen met fruit. Hierin zie je de maker als fotograaf van dit stilleven gereflecteerd in het glas.

De opening werd druk bezocht en werd als zeer boeiend ervaren. De expositie is nog te bezichtigen tot 21 februari. Het Expositiehuis is geopend van woensdagmiddag tot en met vrijdagmiddag.