Twenterand

Help mee aan medicijn tegen energiestofwisselingsziekten

Door de redactie

Rhodé Berkhoff uit Vriezenveen is een actie begonnen om onderzoek te steunen naar een medicijn tegen motochondriële myopathie, een ernstige energiestofwisselingsziekte waaraan de meeste patiënten jong overlijden. Rhodé zamelt nu oude mobieltjes in voor recycling en waarbij de opbrengst is bestemd voor de strijd tegen deze ziekte waaraan ze ook zelf lijdt.

Mitochondriële myopathie is één van vele soorten energiestofwisselingsziekten. Elke week worden er kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Simpel gezegd hebben kinderen en volwassenen met een energiestofwisselingsziekte een defecte batterij. De batterij laadt heel langzaam op, is maximaal halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. Het falen van een normale energievorming leidt tot een verstoring van de organen en weefsels.

Voor deze ziekte bestaat nog geen medicijn. Het onderzoek naar een medicijn is van levensbelang, aangezien slechts vijftig procent van de kinderen een leeftijd van tien jaar behaalt en zeventig procent nooit volwassen zal worden. Vanuit de farmaceutische industrie is er weinig belangstelling voor de ondersteuning van het onderzoeken naar een medicijn. Daarom zet Stichting Energy4All zich in om geld in te zamelen om op deze manier een medicijn te ontwikkelen tegen energiestofwisselingsziekten.

Help mee

Rhodé ondersteunt Energy4All nu bij het geld inzamelen voor onderzoek: "Help jij mee aan een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten? Lever je oude mobiel bij ons in. Deze wordt door WeCollect verwerkt, waarvan de opbrengst volledig naar Stichting Energy4All gaat. Je oude mobieltje kan ingeleverd worden op het volgende adres: Fam. Berkhoff, Linthorstlaan 57, 7671GW Vriezenveen. De box is te vinden naast het huis, onder de overkapping". Heb je geen oude mobiel, maar wil je toch een handje helpen? Het is ook mogelijk om een geldbedrag te doneren via https://energy4all.nl/steunenergy4all/doneer.