Twenterand

Harmonie Vroomshoop laat oldies tot leven komen

Door de redactie

In de volle zaal van Theater Het Punt trakteerde Harmonie Vroomshoop op zaterdag 30 november het publiek op een weergaloze muzikale show met als thema 'Oldies Forever'.

Het fanfareorkest onder leiding van Frank Uuldirks en de malletband onder leiding van Jan van der Sluis zorgden samen met de band Rockaholics voor een spetterende show waarin nummers van veel bekende artiesten werden gespeeld en gezongen. Zo kwamen er nummers voorbij van Led Zeppelin, Tina Turner, The Beatles en vele anderen.

Voor de pauze waren het fanfareorkest en de malletband die de nummers voor hun rekening namen. Na de pauze werd er een gezamenlijk nummer gespeeld door de malletband en orkest. Hierna was het de beurt aan de malletband die een mooie show neerzette. Vervolgens speelden het orkest en Rockaholics samen een aantal bekende nummers zoals November Rain, Stairway to Heaven en Hallelujah. Het publiek was zeer te spreken over deze samenwerking. Dat bleek uit het daverende applaus dat te horen was aan het eind van het optreden.

Jubilarissen

Tijdens dit concert werden er onderscheidingen uitgereikt aan vier leden die gezamenlijk 170 jaar muziek maken. Carola Herbers en Arjan Berkhof werden gehuldigd voor hun 25-jarig jubileum en Gerhard Webbink en Jan Visser werden gehuldigd voor hun 60-jarig jubileum. Zij ontvingen uit handen van de voorzitter een oorkonde van de KNMO en een speldje.

Na afloop gaf Rockaholic nog een optreden tijdens de afterparty in het Grand Café, waar nog even nagepraat kon worden over het concert. De Harmonie Vroomshoop kan terugkijken op een geslaagd concert.