Twenterand

Hammer jongeren toch een beetje op zomerkamp

Door de redactie

Helaas dit jaar geen zomerkampen vanuit Den Ham. Geen jongeren samen op de fiets naar Ellertshaar voor een prachtige en gezellige kampweek. In april heeft de leiding van het kamp, door de coronacrisis, moeten beslissen om beide kampen dit jaar niet door te laten gaan.

Al vele jaren organiseren de Hervormde kerk en de Gereformeerde kerk van Den Ham elk een eigen zomerkamp in de eerste week van de schoolvakantie. Sinds 2016 gaan de twee kerken samen en organiseert de Gereformeerde kerk een kamp voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool en wordt er vanuit de Hervormde kerk een Zomerkamp+ voor jongeren van 13 tot en met 16 jaar geregeld.

Kampgevoel

"Om de jeugd deze vakantie bezig te houden en ze toch een beetje het kampgevoel te geven, is door de kampleiding besloten om drie middagen een aantal zomerkampspellen te organiseren in en rondom Den Ham voor jongeren van dertien tot zestien jaar", vertelt Gerlinde Reimink. Op maandagmiddag, dinsdagmiddag- en avond en woensdagmiddag werden onder andere een zeskamp, een escaperoom, het spel De Kluis en een pubquiz georganiseerd. Ook is er samen gebarbecued bij De Rank. Ongeveer 25 jongeren hadden zich voor een dag of meerdere dagen opgegeven.

Noor Bonte en haar vriendinnen Lian Braakman, Elodie Hofkamp, Marel van der Heide en Faith Meijer zijn alle dagen van de partij geweest. "Het is fijn dat we door middel van deze drie middagen toch een beetje het kampgevoel hebben gehad en het is leuk om wat te doen te hebben in de vakantie", zegt Noor. Hoewel het weer niet altijd geweldig was vorige week, hebben de jongeren het toch heel gezellig gehad. Uiteraard hoopt de kampleiding volgend jaar weer gewoon in de eerste week van de zomervakantie met een grote groep enthousiaste jongeren richting Ellertshaar te gaan.