Twenterand

Hammer fietshandelaar moet verkoop staken

Door de redactie

Een fietsenwinkel aan de Ommerweg in Den Ham moet de verkoop van fietsen en accessoires staken met ingang van 1 juli. De verkoop is niet toegestaan in het bestemmingsplan. De gemeente legt de fietshandelaar een last onder dwangsom op.

In de fietsenzaak aan de Ommerweg worden fietsen gerepareerd en onderhouden, ook vindt er verkoop aan particulieren plaats. Reparatie en onderhoud van fietsen is volgens het ter plaatse geldende bestemmingsplan toegestaan, de verkoop echter niet. Tegen de fietsenwinkel is in februari een handhavingsverzoek ingediend door een concurrent die actief is in hetzelfde verzorgingsgebied en daardoor hinder ondervindt van de activiteiten van de winkel aan de Ommerweg.

De gemeente Twenterand honoreert het handhavingsverzoek gedeeltelijk. Voor zover het verzoek is gericht op reparatie en onderhoud van fietsen, wordt het verzoek afgewezen omdat die activiteiten zijn toegestaan in het bestemmingsplan. Dat geldt niet voor de detailhandel, voor zover het verzoek daarop is gericht wordt het verzoek dan ook toegewezen. De gemeente heeft de overtreder te kennen gegeven dat hij de verkoop moet staken per 1 juli 2019 en legt hem daarbij een last onder dwangsom op. De overtreder heeft aangegeven zijn bedrijf te verhuizen naar Vroomshoop. Om te voorkomen dat dit te lang duurt, en met het oog op de belangen van de verzoeker tot handhaving, acht de gemeente de last onder dwangsom noodzakelijk.