Twenterand

'Grote Brand' genomineerd voor Cultuurprijs

Door de redactie

Het theater- en muziekspektakel 'De grote brand van Vriezenveen' is één van de drie genomineerden voor de Cogas Cultuurprijs 2019. Of de geldprijs en de award ook daadwerkelijk in Vriezenveen terechtkomen wordt bekend op 10 juni. Tot dan kan iedereen online stemmen op de drie genomineerden. De andere twee genomineerden zijn de Theaterroute Almelo en De Passiespelen Hertme.

De theater- en muziekvoorstelling 'De grote brand van Vriezenveen' vertelt het verhaal van een dramatische gebeurtenis uit de geschiedenis van Vriezenveen op een uitzonderlijke manier, waar verschillende disciplines zoals poppenspel, livemuziek en grafische beelden leiden tot een vernieuwende theaterbeleving. De Theaterroute Almelo is een unieke concept van theater, muziek en maaltijd op bijzondere locaties dat mensen bijeenbrengt op de laatste zaterdag in september. Passiespelen De Strijd, stond in april 2019 zeven keer op de planken in het openluchttheater in Hertme, met ruim 180 acteurs, zangers en figuranten.

De Cultuurprijs vloeit voort uit het Cogas Cultuurfonds. Uit alle aanvragen voor een bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds kiest de toetsingscommissie drie initiatieven die kans maken op deze extra prijs. In de toetsingscommissie zijn alle negen gemeenten uit het Cogasgebied vertegenwoordigd. Iedereen kan via www.cogas.nl/cultuurfonds stemmen op hun favoriet. Er kan gestemd worden tot 10 juni.

Winnaar afgelopen jaar

De winnaar van de Cogas Cultuurprijs 2018 was Glasrijk Tubbergen. Een veelzijdig en laagdrempelig evenement voor jong en oud met exposities van glaskunst en inspirerende demonstraties en workshops.

Cultuur: een belangrijke verbinder

Als 'verbinder' levert Cogas graag een bijdrage aan een fijn woon- en leefklimaat in de regio. En wat is er mooier dan mensen bij elkaar brengen via kunst en cultuur? Overal om ons heen, lokaal en regionaal, zien we kunstzinnige en culturele initiatieven. Met het Cogas Cultuurfonds kan Cogas een steentje bijdragen aan de vele leuke evenementen in de regio en kunnen er ook ieder jaar weer nieuwe initiatieven bij komen die mensen verbinden.