Twenterand

Groot Kerstconcert

Door de redactie

Vrouwenkoor en zo'n 85 mannen van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop gaan op vrijdagavond 13 december in de Hervormde kerk te Den Ham en op zaterdagavond 14 december in de Grote Kerk te Vriezenveen een Kerstconcert geven.

Dit grote 200 stemmen tellende koor, dat soms zes-stemmig zal zingen, heeft onder leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman een concert voorbereid dat klinkt als een klok, en dat nog eens extra glans krijgt door de aanwezigheid van de uit Iran afkomstige tenor en geweldenaar Reza Ranjazmay. Albert Wessels van het Vroomshoopse mannenkoor verleent eveneens zijn medewerking. En ook de negenjarige Lisanne de Graaf zal de beide concerten opluisteren, want een van de stukken die te horen is heet 'Little drummergirl'.

De beide koren gaan internationaal, want het Spaanse kerstlied 'El Nacimiento' staat op het programma, evenals het Franse kerstliedje 'Pat-a-pan'. Het vrouwenkoor zal samen met de solist 'Nu zijt wellekome' vertolken, en in 'Still a Bach Christmas' is het bekende Air van Bach te herkennen. Ook het Italiaanse Dormi zal te horen zijn. Uiteraard klinkt aan het eind van de beide concerten het Duitstalige 'Stille Nacht'.

Beide concerten beginnen om 20.00 uur en de kerkzaal is open vanaf 19.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bruna Vriezenveen en Bibliotheek Vriezenveen, Bruna Vroomshoop en Readshop Den Ham. Per mail via secretariaat@cmkvroomshoop.nl of per telefoon: 0546-642191.