Twenterand

Dreiging van groot huisartsentekort

Door de redactie

Huisartsen die met pensioen kunnen maar geen opvolging hebben. Het is een landelijk probleem dat ook in de Twenterand speelt. Serieuze problemen dienen zich aan omdat er een tekort is ontstaan. Er zijn te weinig jonge huisartsen en het hebben van een eigen praktijk is niet aantrekkelijk. Ze zien op tegen de administratieve rompslomp.

Meer vrouwen

Een van de redenen waarom deze tekorten zijn ontstaan, ligt in het gegeven dat er een grote instroom van vrouwelijke huis- en tandartsen is. Het probleem is hetzelfde bij de tandartsen. Deze vrouwen geven er de voorkeur aan om te werken in een duopraktijk. Zij willen graag zorgtaken en werk goed kunnen combineren en dat lukt niet wanneer zij een praktijk alleen moeten runnen. De toename van het aantal vrouwen in het vak en dus ook het aantal artsen dat in deeltijd werkt, wordt groter. Dit betekent wel dat er ook meer artsen moeten worden opgeleid om dezelfde zorg te kunnen bieden. Landelijk gezien, wordt met name door de artsenverenigingen, geadviseerd de opleidingsplaatsen uit te breiden. Voor de korte termijn lijkt het inzetten van buitenlandse artsen misschien wel de enige oplossing.

Waarnemer

Steeds vaker kiezen jonge huisartsen ervoor om waarnemer te worden omdat een eigen praktijk keihard werken is. Soms maken artsen werkweken van 60 tot 65 uur. Artsen die alleen waarnemer zijn, kunnen zelf bepalen hoeveel ze werken. Omdat er veel vraag naar waarnemers is, verdienen ze bijna net zoveel als de reguliere huisarts met een eigen praktijk.

Werk is veranderd

"Er is in de afgelopen jaren veel veranderd in de werkzaamheden" legt een reeds gepensioneerde huisarts uit. "Ik ben toentertijd begonnen met de praktijk en apotheek aan huis en deed de bevallingen zelf. Er zijn nu twee keer zoveel ouderen dan toen ik als huisarts begon. Mensen zijn gezonder gaan leven, minder gaan roken en krijgen op latere leeftijd hartklachten dan vroeger. Het aantal patiënten in de praktijk groeit.

Meer taken erbij gekregen

Er zijn veel meer taken bijgekomen in de praktijken voor huisartsen en tandartsen waardoor er meer ondersteunend personeel aanwezig is. Ook de administratieve taken zijn fors toegenomen. "Om een goedlopende praktijk in de steek te laten wanneer er geen opvolging is, is echt zonde en dat wil je niet. Er moeten snel meer huisartsen opgeleid worden en het moet aantrekkelijker worden om je eigen praktijk op te zetten", merkt een andere gepensioneerde huisarts uit.

Actief op zoek

De huisartsen die binnenkort met pensioen gaan, worden steeds creatiever in hun zoektocht naar opvolging. Zij hebben een gezamenlijke website gemaakt waarin ze het werken als arts in Twenterand promoten. Op de site staan ervaringsverhalen, meer informatie over de regio en hoe het is om als huisarts in Twente te werken. Ze spelen zelfs in op de mogelijke behoefte aan een baan voor de partner door alle vacatures in de regio ook aan te vermelden op een speciale pagina "baan voor jouw partner". De Westerhaars huisarts Gerald Nillessen, die per 1 juli zal stoppen, heeft zelfs een promotiefilm voor zijn praktijk op zijn website en YouTube geplaatst.

Als er landelijk gezien niet gauw iets gebeurt, lopen de huisartsenpraktijken leeg en moeten patiënten bij huisartsen gaan shoppen om nog ergens geholpen te kunnen worden.