Twenterand

Groen Schoolplein voor obs De Schakel

Door de redactie

Ondanks het slechte weer hebben een aantal ouders en leerkrachten vrijdag 13 maart flink de handen uit de mouwen gestoken om het begin van hun groene schoolplein te realiseren.

Vorig jaar, naar aanleiding van de wens van de provincie Overijssel om in 2025 alle pleinen groen te hebben, is er bij de Schakel een werkgroep opgestart om dit ook voor hun plein te realiseren. Zowel leerkrachten, kinderen als ouders waren enthousiast en zijn afgelopen jaar druk bezig geweest met het plannen van het plein en het verkrijgen van subsidies om überhaupt het plein te kunnen realiseren. Afgelopen februari werd het plan aan de ouders en omwonenden gepresenteerd en werd goed ontvangen. Het plein wordt in fases veranderd, omdat niet alles te gelijk gefinancierd kan worden. Als het plein volledig omgetoverd is, is deze ook toegankelijk voor de buurtbewoners, zodat ook zij van het groen kunnen genieten.

Aangezien de kinderen al lang een Pannaveld wilden, is onder andere deze wens in fase I uitgevoerd. Ook de al bestaande moestuin is uitgebreid en er zijn zitbanken gerealiseerd. In de andere fases, zullen onder andere een natuurlijke skelterbaan, een wilgentunnel en verschillende hutten gemaakt gaan worden.

De onderbouw had als wens een belevingspad/zintuigenpad en ook deze staat in het plan. De Schakel wil graag een zintuigenpad, omdat zij geloven dat de natuur belangrijk is voor kinderen, naast het vele moeten, geeft dit ook een stuk ontspanning, plezier en lokt de verbeeldingskracht en een gevoel van vrijheid uit. Hierdoor groeit de sensitiviteit en het empathisch vermogen, dit komt het sociaal welbevinden ten goede. Kinderen mogen en kunnen kind zijn en buitenspelen wordt uitdagender en aantrekkelijker. Voor dit zintuigenpad is nog wel wat financiering nodig. Dus aarzel niet en steun de Schakel met uw financiële bijdrage. Kijk op: www.crowdfundingvoornatuur.nl het project heet 'zintuigenpad voor de Schakel'. Doe groen! Doe mee!