Twenterand

Grenslandmarathon Twente

Door de redactie

Zondag 1 september is het weer zover. Dan wordt voor de veertiende keer de Grensland mountainbike marathon verreden. Dit evenement is geschikt voor ATB-ers die ultiem aan de bak willen, grenshoppen in één van de mooiste en meest onderschatte gebieden in het oosten van Nederland, Twente. Dit jaar met vernieuwde en uitdagende routes. Mooier, completer en afwisselender dan ooit!

De deelnemers kunnen kiezen uit 150 km, 100 km, 75 km en 55 km. De 150 km route is de langste en meest uitdagende marathon in het oosten met een prachtig parcours voor mannen en vrouwen die net even meer van hun lichaam en geest vragen.

De route gaat dit jaar over Nederlands-Duits grensgebied en bestaat voor 95% uit onverharde paden met donkere bossen, heidevelden, rulle zandwegen, strakke single tracks en vooral hoogte meters en beklimmingen (150 km, 800 hoogte meters) te midden van natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, en Sibculo. De routes zijn volledig en duidelijk uitgepijld. Onderweg zijn meerdere posten voor verzorging en technische ondersteuning ingericht. Dit evenement wordt georganiseerd door wielerclub WTC Tubbergen in samenwerking met WTC Vroomshoop. De marathon vindt plaats in een prachtig natuurgebied en voor de instandhouding van het gebied wordt een deel van het inschrijfgeld afgestaan aan "Support for Nature". De marathon heeft niet het karakter van een wedstrijd. De organisatie heeft bewust gekozen voor een formule waarbij het recreatieve element voorop staat. Iedereen van jong tot oud kan meedoen en de routes in eigen tempo fietsen. Natuurlijk kun je na afloop de fiets afspuiten en is er douchegelegenheid, tevens gratis massage! Nieuw dit jaar is het "side-event" met een compleet ingerichte start/finish plaats met onder andere een finish podium, spinning demo door sportschool Studio Sport, een dansclinic van dansschool By-Sandra, een D.J. speaker, ijssalon Jut & Jul en de AGRI gezinsfietstocht van ongeveer 25 km met start tussen 10:00 ¿ 12:00 uur. Hier wil je toch bij zijn !

Starttijden

Deze marathon heeft een 2-sterrenkwalificatie gekregen van de NTFU. Je kunt starten op zondag 1 september tussen 8:00-9:30 uur voor de 55, 75, en 100 km. Heb je je ingeschreven voor de ultieme uitdaging van 150 km? Dan kun je tussen 7:00-7:30 uur je startnummer afhalen. Om 7:30 uur is de verplichte massa start voor de 150 km.

Locatie

Start en finish zijn bij Soccer Inside, Pastor Bloemenstraat 1, 7651 CD Tubbergen.

Inschrijven

Je kunt je alvast inschrijven via www.grenslandmarathon.nl of https://www.fietssport.nl/details/toertocht/id/48545

Wil je de 150 km route rijden dan is voorinschrijven verplicht. Inschrijven kan op de dag zelf bij de start: Scan & Go is mogelijk.

Inschrijfgeld

55 km 8,00 euro en voor NTFU leden 6,00 euro op vertoon toerfietspas. 75 km en 100 km 12,00 euro en voor NTFU leden 9,00 euro op vertoon toerfietspas.

150 km 16,00 euro en voor NTFU leden 13,00 euro op vertoon toerfietspas.

Meer informatie en contact

Wil je meer informatie over de Grenslandmarathon 2019? Kijk dan op www.grenslandmarathon.nl of stuur een e-mail naar info@wtctubbergen.nlJe kunt hier alvast de route bekijken, om een impressie krijgen van de Grenslandmarathon 2018.