Twenterand

Gratis online training voor gescheiden ouders

Door de redactie

Nog altijd eindigt een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Gelukkig zijn er telkens minder echtscheidingen die op een conflictscheiding uitdraaien, maar elke conflictscheiding is er één te veel. Het Scheidingspunt in de gemeente Twenterand heeft als doel om conflictscheidingen te voorkomen, zodat kinderen zo min mogelijk last ondervinden van de scheiding van hun ouders. Daarnaast kan iedereen met vragen over een echtscheiding bij het Scheidingspunt terecht.

Het Scheidingspunt - sinds maart 2020 actief in de gemeente Twenterand - is er voor mensen die vragen hebben met betrekking tot een echtscheiding in de breedste zin van het woord. Scheidingsdeskundige Geraldine Dijk van het Scheidingspunt: "Gehuwden of stellen die samenwonen en uit elkaar gaan, weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Echter, het Scheidingspunt is er ook voor stellen die al langer uit elkaar zijn, maar nog steeds problemen ervan ondervinden. De omgangsregeling met de kinderen verloopt niet optimaal, bijvoorbeeld. Ons doel is om conflictscheidingen te voorkomen, want kinderen zijn hiervan vaak de dupe. We willen dat kinderen zo min mogelijk last hebben van het feit dat hun ouders uit elkaar gaan. In de praktijk zien we dat kinderen meer problemen met de scheiding van hun ouders hebben dan dat ze in eerste instantie aangeven. Of er ontstaan problemen met de nieuwe partner van hun vader of moeder. Dit kan van invloed zijn op het welbevinden van het kind".

Gratis online training

Om iedereen zo goed mogelijk te helpen biedt het Scheidingspunt alle gescheiden ouders de mogelijkheid een online training te volgen van Villa Pinedo. Deze training helpt ouders om ouders te blijven, ondanks dat je geen partner meer bent van elkaar. De training bestaat uit zes modules, waarvan de eerste gratis en vrijblijvend kan worden gevolgd. Geraldine Dijk: "Je leert bijvoorbeeld hoe je pijn als gevolg van de scheiding voor jullie kind kan beperken. Iedereen die geïnteresseerd is, nodig ik uit contact met mij op te nemen. Ik help ze vervolgens als scheidingsdeskundige verder en ondersteun in problemen omtrent de scheiding of omgangsregeling. Contact opnemen is geheel vrijblijvend".

Geraldine Dijk: 06-8247 5845, gdijk@incluzio.nl of via www.scheidendoejenietalleen.nl. Meer informatie over Villa Pinedo is te vinden op: https://training.villapinedo.nl.