Twenterand

Geweldige belangstelling tijdens de workshop 'Maak kennis met klei'

Door de redactie

Vrijdagmiddag 18 oktober was de Peddemorsboerderij tjokvol met belangstellenden die zich hadden opgegeven voor de workshop 'Maak kennis met chamotte klei'.

Veertien dames gingen onder leiding van Hettie Veurink aan de slag. Deegrol, schilmesje en een oud bankpasje zijn de gereedschappen waarmee gewerkt werd. Na ruim twee uur hadden de cursisten allemaal een zelfgemaakt kunststuk op de tafel staan. Dat wordt nu gedroogd en afgebakken. De deelnemers krijgen bericht wanneer het opgehaald kan worden. Deze workshop is in samenwerking met toonjekunsttwenterand.nl georganiseerd.

Demonstratie 'steenbewerken'

Op zaterdag 26 oktober geven de Vriezenveense zussen Vroukje en Rely demonstraties van steenbewerker naast de boerderij. Vanaf 14.00 tot 16.00 uur kunt u het bewonderen hoe zij de ruwe stenen gaan bewerken. Zussen Vroukje Pape en Rely Pas zijn beeldhouwers en werken onder de naam 'Beeldig'. Na het ambacht van de grote meester Ger Bonsink te hebben geleerd hebben ze sinds 2010 een eigen atelier in de Kunstwerkplaats. Ze werken bij voorkeur in hardsteen zoals diverse soorten marmer of arduin en laten zich qua ontwerp altijd leiden door de steen.

Portretteren door Hans Jansen

De plaatselijke kunstenaar Hans Jansen komt op zaterdag 26 oktober in de boerderij en laat zien hoe vaardig hij is in het portretteren. Hij gaat portretteren en eventueel ook belangstellenden. Dit alles gebeurt tijdens de openingsuren op zaterdag 14.00 tot 16.00 uur

Kaartverkoop Slachtvisite al 2 avonden uitverkocht

De kaartverkoop voor de avonden 'Vjölle wille op de Djalle' is gedurende de expositie 'Eigen Werk'. De entree voor deze avonden bedraagt 7,50 euro en is inclusief consumpties. 'Vjölle wille op de djalle' vindt plaats op vrijdag 15 november, woensdag 20 en woensdag 27 november en vrijdag 29 november. De avonden beginnen om 19:45. Vol is vol.

Openingstijden expositie

De expositie is nog drie dagen geopend en wel donderdag 24 oktober van 14.00 tot 17.00 uur en 's avonds van 19.00 tot 21.00 uur. Op vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. De entree is twee euro. Basisschoolkinderen zijn gratis welkom.