Twenterand

Genieten van zomerse, instrumentale muziek in de Ontmoetingskerk

Door de redactie

Op zaterdag 17 augustus wordt in de Ontmoetingskerk te Vriezenveen een instrumentaal zomerconcert georganiseerd. Aan het concert werken een tweetal musici mee: Leon Koppelman (panfluit & harp) en Jan Peter Teeuw (orgel & vleugel). De Vriezenveense musicus Leon Koppelman is geen onbekende in de ontmoetingskerk. Al diverse keren heeft hij zijn medewerking verleend aan verschillende muzikale activiteiten. Ook organist en pianist Jan Peter Teeuw heeft al meerdere malen opgetreden in de Ontmoetingskerk.

Leon Koppelman (1986), afkomstig uit Vriezenveen, kreeg panfluitlessen van Gerard Rijken van Olst, de Roemeense virtuoos Nicolae Pirvu en Matthijs Koene, hoofdvakdocent aan het conservatorium van Amsterdam. Leon geeft regelmatig concerten en werkte mee aan diverse cd-opnamen. Jan Peter Teeuw (1987) is kerkorganist in Ridderkerk. Ook geeft hij regelmatig concerten, zowel als solist als koorbegeleider. Van zijn hand verschenen diverse bundels met koraalmuziek (orgel en instrumentaal) en sinds 2018 ook een eigen kerstoratorium. Jan Peter werkte mee aan vele cd's, waaronder drie solo-cd's, opgenomen in Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige cd's, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012).

Het programma voor dit concert is heel divers, met allerlei muzikale variaties en gearrangeerde muziek, voor en door het duo. Het programma zal bestaan uit diverse stijlen zoals klassieke, lichtklassieke, religieuze, folkloristische en ook vrolijke zomerse muziek. Ook zullen er op verzoek improvisaties gespeeld worden ( hiervoor kan het publiek verzoeken indienen) en zal in het programma veel afwisseling zijn tussen instrumentale muziek en samenzang. Speciaal voor de (jonge) kinderen is er ruimte gereserveerd in het programma voor kinderliederen. Kortom, een gevarieerde muzikale avond voor het hele gezin!

Het concert begint om 20:00 uur. De toegang is 7,50 euro per persoon, kinderen gratis. Voor en na het concert zijn er cd's en bladmuziek te verkrijgen van de musici. Voor meer informatie: www.leonkoppelman.nl / www.janpeterteeuw.nl.