Twenterand

Gemeente neemt maatregelen voor gevaarlijke kruisingen

Door de redactie

Dinsdag 21 april vond er voor de derde keer in korte tijd opnieuw een verkeersongeval plaats op de kruising Oostermaatweg/Horstweg. De VVD vindt dat hardrijders moeten worden bekeurd en pleit voor betere handhaving. Daarnaast zijn naar mening van de VVD de kruisingen bij de Oostermaatweg relatief eenvoudig veiliger te maken. De VVD vindt dat hier maatregelen op zijn plaats zijn en heeft daarom onder ander de vraag gesteld welke maatregelen zijn voor het college nog meer mogelijk om de drie kruisingen bij de Oostermaatweg veiliger te maken.

Aantal ongevallen

Het college van B en W geeft in een brief aan de VVD aan dat voor zover zij kunnen achterhalen hebben zich in de periode van 17 mei 2018 tot en met 21 april 2020 vijf ongevallen voorgedaan op de kruising Horstweg met Oostermaatweg. Er waren twee gewonden. Het betrof een aanrijdingen tussen motorvoertuigen. Op de kruising Oostermaatweg/Boslandweg hebben in de periode 27 september tot 18 februari 2020 drie ongevallen voorgedaan. Hierbij raakte één persoon gewond. In twee gevallen betrof het een aanrijding tussen motorvoertuigen. In één geval betrof het een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets. Op de kruising Oostermaatweg/Walstraat zijn geen ongelukken bekend.

De maatregelingen

Het college van B en W van de gemeente Twenterand geeft aan dat ze de haaientanden opnieuw op de kruisingen gaan aanbrengen. Er worden geen zigzag markeringen aangebracht. Deze zijn onderhoudsgevoelig en de bedoeling ervan is niet altijd duidelijk. Naast de haaientanden zijn er attentie verhogende bebording geplaatst. Deze borden hebben een gele fluor achtergrond voor betere zichtbaarheid overdag en in hoge mate reflecterend.

FG Kayim

FG Kayim

FG Kayim

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer