Hardenberg

Geloof jij in kabouters?

Door de redactie

Kabouters kinderachtig? Nou echt niet. Kabouters bestaan. Ook op de Sallandse heuvelrug wonen kabouters. Misschien heb je ze nog nooit gezien, maar kijk uit als je zegt dat ze niet bestaan!

Kom luisteren naar het verhaal verteld door de kabouter van Salland. Op woensdagen en zondagen in de zomervakantie is de kabouter van Salland bij Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. Bij het huisje heeft zij plek voor twaalf kinderen om naar het verhaal van Thomas te luisteren. Het verhaal gaat over het kleine aardvolkje dat in de berg in Salland leeft. De meesten wonen onder de grond. Door de berg hebben ze kriskras gangen gegraven op zoek naar edelstenen en goud. Want zij kennen het geheim!

Beleef het Kabouterpad

Na het verhaal ga je zelf op pad door het Kabouterbos en wie weet zie je een echte kabouter lopen. Van de kabouter van Salland krijg je een tasje met alle spullen die je nodig hebt om je tocht door het Kabouterpad te maken. In de tas zit een bonnetje voor een koude verrassing die vast goed smaakt na de wandeling. Let in ieder geval goed op want de deurtjes in de bomen en de waslijn met kabouter-was zijn wel te zien.

Kijk voor meer informatie en aanmelden voor het theaterverhaal met de kabouter van Salland en andere activiteiten op: www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten.