Twenterand

Geen camera's bij station Vroomshoop

Door de redactie

PVV Twenterand heeft B&W van de gemeente Twenterand onlangs vragen gesteld over de veiligheid op het NS-station in Vroomshoop. Dit naar aanleiding van berichten in de media dat de bewoners de stationsomgeving mijden omdat ze het een enge plek vinden.

Inwoners van Vroomshoop hebben bij leden van de Dorpsraad Vroomshoop aangegeven de stationsomgeving een enge plek vinden. Het is er donker en verlaten, er zijn vernielingen en er worden fietsen gestolen. In het fietstunneltje bij het station hangen hangjongeren rond. In de avonduren mijden mensen de stationsomgeving daarom zelfs. De PVV is het met de dorpsbewoners eens dat de stationsomgeving een enge plek is. Volgens de partij zou er veel kunnen worden opgelost door op het station veelvuldig te handhaven en door camera's op te hangen. De PVV wilde daarom van het college van B en W weten hoe vaak er 's avonds op het station werd gecontroleerd door politie en/of door BOA's en of het college wil dat er naar aanleiding van de berichten meer werd gecontroleerd.

Het college van B en W van de gemeente Twenterand laat weten dat er momenteel drie BOA's in dienst zijn. Heet station wordt meegenomen in de surveillance van zowel politie als BOA's De frequentie in het controleren is wisselend en is mede afhankelijk van de overige taken/inzetten van politie en BOA's. Maar het station wordt nu vaker meegenomen in de surveillance. Uit informatie van politie en BOA's is niet gebleken dat jongeren die voorheen overlast veroorzaken bij Het Punt zich nu ophouden bij het station. Ook blijkt het stelen van verlichting niet uit de politiemutaties. De gemeente Twenterand heeft contact met NS-stations maar er worden alleen camera's opgehangen als er sprake is van substantiële en aanhouden criminaliteit/overlast op het station. Op basis van het zeer beperkt aantal aangiften/meldingen bij de politie, alsmede de waarnemingen van de station manager is de conclusie dat er geen aanleiding is om op station Vroomshoop camera's neer te hangen.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer