Twenterand

Geef vandaag voor de kerk van morgen

Door de redactie

In de tweede helft van de maand januari voeren vrijwel alle kerken in Nederland actie voor de werving van vrijwillige bijdrage in de centraal georganiseerde campagne Kerkbalans. Kerkelijk vrijwilligers gaan op pad om vrijwillige bijdrage te verzamelen bij kerkleden.

Kerken in Nederland worden vrijwel niet gesubsidieerd voor hun activiteiten en gebouwen, anders dan in de meeste ons omliggende landen. Kerken zijn dus vooral afhankelijk van collectes en van de vrijwillige bijdrage van leden via Kerkbalans; allebei in corona-tijd wat lastiger. Dat kan via een eenmalige, maandelijkse of kwartaal bijdrage naar keuze. Met de vrijwillige bijdrage wordt de plaatselijke gemeente gefinancierd, dus voorgangers, kosters, organisten en andrere medewerkers. Omzien naar elkaar en bemoediging, kadervorming en vieringen; normaal gesproken fysiek in gebouwen en thuis, nu vooral online en op afstand. Het motto van de campagne Kerkbalans 2021 is: 'Geef vandaag, voor de Kerk van morgen!' Ook voor komende generaties willen kerken graag inspirerend, gastvrij en zorgzaam zijn. Kerken zijn meestal geregistreerd als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), uw bijdrage aan Kerkbalans is dus fiscaal verrekenbaar voor de inkomstenbelasting, onder de geldende regels. Dankzij uw gift van vandaag, blijft de kerk ook morgen een plek van betekenis!

Vanwege de corona richtlijnen is de campagne behoorlijk afwijkend en waar mogelijk digitaal: Brieven worden wel bezorgd, maar toezeggingen helaas niet opgehaald; Uitleg en een antwoordenvelop voor de toezegging zijn ingesloten; Antwoordformulieren kunnen worden bezorgd of gestuurd (liefst voor 27 januari) naar het kerkelijk bureau Krijgerstraat 57, 7671XX Vriezenveen of per scan via email naar kerkelijkbureau@hervormdvriezenveen.nl; Digitaal toezeggen kan ook via de App SCIPIO, down te loaden via de QR code in de brief, met vermelding van uw email adres; Dit jaar is er geen centrale telavond voor vermelding van het resultaat; na verwerking van toezeggingen wordt het resultaat via kerkbode, website en app gepubliceerd.