Twenterand

GBT: horeca Het Punt toch verpachten?

Door de redactie

Gemeentebelangen Twenterand wil dat opnieuw wordt gekeken naar de mogelijkheid om het horecagedeelte van activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop te verpachten. Nu er bij Het Punt een herstart in zicht komt en organisatorische wijzigingen plaatsvinden is dat volgens GBT hét moment om 'alles nog eens tegen het licht te houden'.

Het Punt heeft zwaar te leiden onder de coronacrisis. Alle activiteiten zijn stilgelegd, theatervoorstellingen zijn afgelast en bibliotheek, sporthal en horeca werden gesloten. Vanaf juni en juli zijn er gedeeltelijk weer activiteiten mogelijk, maar vanwege de beperkingen die daarbij gelden wordt de begrote opbrengst uit theatervoorstellingen en horeca bij lange na niet gerealiseerd. Het Punt verwacht dat het tekort kan oplopen tot wel 100.000 euro. In combinatie met de op financieel gebied toch al weinig rooskleurige situatie waarin Het Punt zich bevindt, was dat voor de accountant reden een 'afkeurende verklaring wegens onzekerheid omtrent de continuïteit' te verstrekken. Een dergelijke verklaring heeft grote gevolgen voor Het Punt. Het bestuur vroeg daarom de gemeente garant te staan voor maximaal 100.000 euro, zodat de accountant de jaarrekening alsnog kan goedkeuren.

Daarnaast hebben bij Het Punt organisatorische wijzigingen plaatsgevonden. Een bestuurder die vooral verantwoordelijk was voor de horeca is gestopt en een andere bestuurder gaat en andere functie vervullen.

Toch verpachten?

Volgens GBT is dit hét moment om alles nog eens tegen het licht te houden, waarbij ook opnieuw moet worden gekeken naar de mogelijkheid van verpachting van het horecagedeelte. GBT wil van het college van B&W weten of verpachting, wat in het verleden steeds als mogelijkheid terzijde is geschoven, nu wel een serieuze optie is. Ook vraagt GBT of er belangstelling is geweest voor het verpachten van de horeca. Ook wil GBT weten hoe de organisatorische wijzigingen bij Het Punt worden opgevangen.