Twenterand

Frans Duijts naar Feestweek Vroomshoop

Door de redactie

De Nederlandstalige zanger Frans Duijts komt op zaterdag 7 september naar Vroomshoop. Hij is de hoofdact van de eerste editie van de Hollandse Avond in de feesttent in Vroomshoop. Dit nieuwe evenement vindt plaats in het extra weekend dat onlangs is toegevoegd aan het bestaande programma van de feestweek in Vroomshoop. Het dorp viert dit jaar haar 160-jarig bestaan en pakt daarom groot uit. Ook De Havenzangers en Harten 10 treden tijdens de Hollandse Avond op.

WILLIAMRUTTEN

"Deze eerste editie van de Hollandse Avond moet direct één groot feest worden. Daarom hebben we ons sterk gemaakt om grote namen naar Vroomshoop te halen. Met Frans Duijts hebben we het neusje van de zalm. Daar zijn we ontzettend trots op. Dat geldt ook voor de komst van De Havenzangers en Harten 10. Het zijn allemaal artiesten die bekend staan om het levenslied. Als deze Hollandse Avond aanslaat, zou het wel eens een blijvertje kunnen worden", zeggen organisatoren Jan Brunink en Jan Veltink.

Frans Duijts is onder meer bekend van de hit 'Jij denkt maar dat je alles mag van mij'. Ook nam hij deel aan het muzikale televisieprogramma 'De beste zangers van Nederland'. De Havenzangers bestonden lange tijd uit Henk Pleket en Willem Mulder. De bekendste hit is ''s-Nachts na tweeën'. Inmiddels is Pleket solo verder gegaan en vormt Mulder sinds 2015 samen met zijn zoon Wesley de (nieuwe) Havenzangers onder de naam Havenzangers 2.0. Harten 10 bestaat uit Martien Ekkelenkamp en Tineke Willems, waarbij Tineke Willems geboren is in Den Ham. Ze vormen al tien jaar lang het duo 'Harten 10'.

De Hollandse Avond is de eerste activiteit in de feestweek van Vroomshoop en vormt dus ook de aftrap van 160 jaar Vroomshoop. De feestweek loopt vervolgens door tot en met zaterdag 14 september. De Hollandse Avond met Frans Duijts, De Havenzangers en Harten 10 is op zaterdag 7 september 2019 van 21.00 tot 01.00 uur in de feesttent in het centrum van Vroomshoop. De toegang is 10 euro inclusief twee munten. Tussen de optredens door zal DJ Geert Hofsteede feestmuziek draaien. Binnenkort worden ook de andere artiesten bekend gemaakt die optreden tijdens de feestweek in Vroomshoop.

[Lukassen] Teun de Koning