Twenterand

Fotowedstrijd bloemrijke akkerranden gemeente Twenterand

Door de redactie

Gek op bloemen? Verschillende boeren uit gemeente Twenterand hebben hun kuilbult of stroken langs hun percelen kleurrijk aangekleed. Ga op zoek naar de mooiste bloemrijke akkerranden in gemeente Twenterand. Maak een mooie foto en ding mee naar een overheerlijk streekproductenpakket.

Bijdrage biodiversiteit

Via het Ondernemersfonds Twenterand zijn afgelopen winter zaadmengsels beschikbaar gesteld voor agrarische ondernemers. Maar liefst 54 boeren in gemeente Twenterand hebben met deze mengsels een akkerrand ingezaaid. Daarnaast hebben verschillende boeren een insectenhotel geplaatst. De bloemrijke gras- en akkerranden hebben zowel voor agrariërs als voor de omgeving positieve effecten. De bloemen en kruiden zorgen voor toename in biodiversiteit. Bloemrijk grasland trekt allerlei insecten aan die nuttig zijn in het helpen bestrijden van plagen in het gewas. Daarnaast zijn de bloemrijke akkerranden een verfraaiing van het landschap.

Fotowedstrijd

Wie de mooiste foto van een akkerrand in gemeente Twenterand instuurt, wint daarmee een heerlijk streekproductenpakket uit de omgeving. Je kan je mooiste foto tot en met vrijdag 4 september mailen naar adjong@projectenltonoord.nl. Vermeld hierbij ook de locatie van de akkerrand. Door mee te doen aan de fotowedstrijd geef je toestemming dat je foto gebruikt wordt voor eventuele communicatie vanuit het Ondernemersfonds. Daarnaast is er voor deelnemende boeren een prijs te winnen voor de mooiste akkerrand. Stuur een foto in van jouw akkerrand en wie weet win je ook een lekker streekproductenpakket!