Twenterand

Familieglijbaan bij Aquapark De Zandstuve is er bijna

Door de redactie

Het zijn spannende dagen voor de bestuursleden van de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop. De beoogde 100.000,00 euro voor een vurig gewenste nieuwe familieglijbaan is er bijna. Er wordt nu een crowdfunding-actie onder de bevolking van Vroomshoop gestart om de nog resterende 7.500,00 euro op de wal te krijgen.

Erwin_Heuver

In 2017 wist de Dorpsraad Vroomshoop zeven actieve plaatsgenoten zover te krijgen dat ze zich metterdaad voor een upgrading van het openluchtzwembad De Zandstuve gingen inzetten. De inzet was om het uit 1963 stammende openluchtzwembad, door kenners 'Overijssels mooiste' genoemd, tot een eigentijds Aquapark te promoveren met aansprekende voorzieningen. De afgelopen jaren werd de entree verbeterd en verfraaid, kwamen er parasols, schaduwdoeken en ligstoelen en verder een freeplayer op de zonneweide met meerdere spelen, een stormbaan en een koffievoorziening.

Talloze acties werden gehouden onder de middenstand, het bedrijfsleven en onder de bevolking van Vroomshoop en directe omgeving. Op vrijdagmorgen 6 september overhandigde supermarktmanager Marc Olsman van de Coop Vroomshoop op de rand van het 50 meter-bassin een cheque van 1.471,60 euro aan het blij verraste bestuur van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop. Dat was de opbrengst van een lege flessenactie gedurende drie maanden in de supermarkt aan de Koele in Vroomshoop, die door vele klanten werd gesteund. De opbrengst werd door Coop Vroomshoop verdubbeld om zo een mooie bijdrage te leveren aan de familieglijbaan.

Subsidies werden eerder al verkregen van de NAM en van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook de gemeente Twenterand zegde financiële steun toe. Dank voor al die gulle gevers

De kroon op het werk van de voorzitter Herman Lutke Veldhuis, secretaris Riëtte Makkinga, penningmeester Stef Lamberink en hun medebestuursleden Gerwin Breukelman, Alwin Hoogenkamp, Hans Nieboer en Carolijn Wörner is de realisatie van een familieglijbaan. Het einde van de actie is in zicht en op een bedrag van 7.500,00 euro na is de benodigde ton binnen. De stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop is er bijna, maar nog niet helemaal. Via een snelle en doeltreffende crowdfunding-actie wordt nu alles in het werk gesteld om de nog resterende 7.500 euro binnen te halen.

Op de bevolking van Vroomshoop en directe omgeving, maar ook middenstanders en het bedrijfsleven, wordt nu een beroep gedaan om 'het gat van Vroomshoop' te dichten. Dan is het mogelijk om bij het begin van het nieuwe zwemseizoen in 2020 verzekerd te zijn van een nieuwe familieglijbaan op het Aquapark De Zandstuve.

Doe mee en help het Aquapark de Zandstuve Vroomshoop aan de familieglijbaan. Elk bedrag is welkom en kan worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL 49 RABO 0317 9529 51 ten name van de Stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop onder vermelding van 'familieglijbaan'.