Twenterand

Extra inzamelingsactie voor Voedselbank Manna

Door de redactie

Doordat er geen kerkdiensten meer zijn en de inzameling stokt, mist voedselbank Manna maandelijks vele kratten vol levensmiddelen. Dus minder aanbod. In Den Ham de reden om te starten met een extra inzameling van houdbare producten op zaterdag 30 mei tussen 13.00 en 16.00 uur voor de voedselbank Manna. Inzamel plaats is Gereformeerde Kerk aan de Ommerweg in Den Ham.

Trouwens een gift (in contanten en of collectemunten) is natuurlijk ook welkom. Dus kom op met de lang houdbare levensmiddelen uit de voorraadkast en geef ze aan de mensen die ze echt nodig hebben.

Armoede in Nederland wordt vaak ontkend, want niemand hoeft in dit land arm te zijn, toch? Er is een sociaal minimum, er zijn voorzieningen waar men gebruik van kan maken om rond te kunnen komen, toch?

Wat is nou eigenlijk armoede?

Mensen zijn arm wanneer de materiële, culturele en sociale middelen onvoldoende zijn om op een manier te leven die als minimaal aanvaardbaar wordt gezien in de samenleving waarin men leeft. (Definitie van de Commissie Europese Unie 1989).

Steeds meer mensen leven tegenwoordig in financiële onzekerheid. Dit kan zijn als gevolg van bijvoorbeeld echtscheiding, verlies van baan door faillissement of ontslag, ziekte, verslavingen of gewoon domme pech!

Zomaar iemand, uit onze omgeving, waarbij de nood hoog is en een boodschappenpakket en ondersteuning geen luxe maar een noodzaak is!

In het werkgebied zijn er door de coronacrises recent acht gezinnen bijgekomen. Het gaat om ZPP-érs die weinig tot geen inkomsten hebben door deze crisis. Dus meer vraag naar.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer