Twenterand

Evenmens Twenterand op zoek naar maatjes

Door de redactie

Erik Bakhuis (40) uit Westerhaar geeft Thijmen Lensen een stuk plezier in het leven. Thijmen heeft een spier- en stofwisselingsziekte en zocht iemand om samen te gaan mountainbiken. Wekelijks fietsen de heren 2 tot 3 keer een stuk over de prachtige mountainbike route rondom Westerhaar en Sibculo. Conditie opbouwen met begrip voor zijn spier- en stofwisselingsziekte. Plannen maken om leuke dingen te doen, voorpret... Thijmen geniet met volle teugen.

"Voor mij voelt dit helemaal niet meer als vrijwilligerswerk, omdat het gewoon leuk is om samen actief bezig te zijn"

"Nadat ik ben gestopt met het geven van tennisles aan de jeugd van de plaatselijke tennisvereniging kwam ik in aanraking met het vrijwilligerswerk voor stichting Evenmens", vertelt Erik Bakhuis. "Door de jaren heen heb ik diverse leuke vrijwilligers-klussen mogen doen, en onlangs heb ik Thijmen Lensen leren kennen. Ik had mezelf aangemeld als vrijwilliger voor het ondernemen van sportieve activiteiten. Na de eerste kennismaking bleek dit meteen een erg goede match. Na het mountainbiken trakteren we onszelf meestal op een ijsje of we drinken wat en kletsen even na."

Erik vervolgt: "Mijn motivatie om me aan te melden als vrijwilliger is dat ik vind dat we allemaal iets meer naar elkaar zouden moeten omkijken in deze maatschappij. Het wordt dan voor iedereen een stuk leuker. Voor mij voelt de activiteit met Thijmen helemaal niet meer als vrijwilligerswerk omdat het gewoon leuk is om samen actief bezig te zijn en omdat ik er van geniet om hem te zien genieten. Thijmen heeft inmiddels al veel meer leuke activiteiten bedacht zoals karten, vissen en een klim-bos. Voorlopig hoeven we ons dus nog niet te vervelen'".

"Het lijkt zo logisch en vanzelfsprekend om er voor elkaar te zijn, toch is het dat niet. Er zijn nog zoveel mensen op zoek naar net dat beetje extra hulp. Ik zou het iedereen willen aanraden om zich aan te melden als vrijwilliger en even tijd vrij te maken voor iemand die het nodig heeft. Je zal snel merken dat vrijwilligerswerk gewoon leuk is en voldoening geeft".

Maatjes gezocht

Wil jij graag iemand een handje helpen, samen leuke dingen ondernemen of iemand begeleiden? Gewoon lekker ontspannen. Wandelen of winkelen, bijvoorbeeld. Of een museum bezoeken. Dan is maatje worden iets voor jou! Je helpt iemand anders en krijgt er zelf veel voor terug.

Er is altijd iemand die jouw hulp kan gebruiken. Door te luisteren, te praten en mee te denken kun je veel betekenen; het brengen van ontspanning is misschien wel één van de belangrijkste taken van jou als maatje. Het aantal uren dat je per week of twee weken ingezet wilt worden, bepaal je zelf; het begint al bij een uurtje per week of maand.

Als vrijwilliger kan je natuurlijk rekenen op begeleiding via Evenmens. Ben jij degene die we zoeken? Wil jij iets betekenen voor een ander? Neem dan vrijblijvend contact op: Evenmens Twenterand, 0546-898372, Email: info@evenmens.nl of kijk op de website www.evenmens.nl