Twenterand

Erwin Nyhoff geeft Corona Cadillac Concert

Door de redactie

Erwin Nyhoff komt op zaterdag 8 augustus voor een exclusief en intiem concert naar De Zandstuve in Den Ham. Voorafgaand aan het optreden is er een driegangenconcertmenu met bijpassende achtergrondmuziek. Voor de street foodliefhebbers is er een foodtruck van 'Ron & Jerry's Roadshow' aanwezig.

Stefan Kemper

Als frontman van 'The Prodigal Sons' en jaren later als soloartiest deed Nyhoff verschillende podia aan. Hij verzorgde voorprogramma's van Pearl Jam en Alanis Morissette. Erwins carrière kwam op losse schroeven te staan, waardoor hij afwasser en krantenbezorger werd. Erwin bleef echter altijd muziek maken. In 2011 bereikte hij de finale van The Voice of Holland. Het succes herhaalde zich en de afgelopen jaren reisde Erwin langs grotere poppodia, festivals en theaters. Zelfs corona kan geen roet in het eten gooien: Erwin maakte van de nood een deugd en blies leven in zijn 'Corona Cadillac Concerts'.

Toen corona de kop opstak, leidde dat bij Nyhoff tot een soort bezinning: "Ik ben gaan wandelen, fietsen, hardlopen en klussen rond het huis en aan de Cadillac, optredens was beperkt tot een paar livestreamoptredens. Toen de maatregelen werden versoepeld, gaf ik optredens bij verzorgings- en bejaardentehuizen. Ik vond het erg zielig dat deze mensen zo opgesloten zaten. Uiteindelijk kreeg ik het idee de 'Corona Cadillac Concerts' de wereld in te slingeren: als mensen niet naar concerten toe kunnen en mogen komen, dan breng ik mijn concerten wel naar de mensen toe. Ik rijd er naartoe met mijn Cadillac uit 1958, die tevens als decor dient, en parkeer deze voor of achter het huis of een andere favoriete plek. Zo speelde ik de afgelopen maanden op campings, in parken, industrieterreinen, kerken, bij een molen, in weilanden, tuinen, theaters, op een voetbalveld en nu ook bij horecazaken".

Persoonlijke helden

In Den Ham mogen de mensen rekenen op een solo-akoestisch optreden met een hoog energiegehalte. "Ik speel nummers van persoonlijke helden als Elvis Presley, The Beatles, The Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival en The Eagles. Daarnaast geef ik een voorproefje van 'Legends from Heaven': een theaterproject dat ik aan het voorbereiden ben en waarbij ik nummers vertolk van overleden legendes als John Lennon, Jim Morrison, Freddie Mercury, David Bowie, Leonard Cohen, Ramses Shaffy, Herman Brood". Kaarten voor het intieme concert van Erwin Nyhoff zijn verkrijgbaar via www.dezandstuve.nl/zomerprogramma.