Hardenberg

Ervaar het openbaar vervoer

Door de redactie

Op woensdag 18 september organiseren OV-ambassadeurs speciaal voor senioren een proefreis en een inloopspreekuur in Ommen. Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt men duidelijk uitgelegd hoe het in- en uitchecken met de OV-chipkaart werkt bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt.

ROB KLEERING VAN BEERENBERGH

Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een 'keuzedag' en 'meereiskorting'. Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en de opstapplaats. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130.

Inloopspreekuur

OV-ambassadeurs beantwoorden, tijdens het maandelijkse inloopspreekuur op donderdag 3 oktober van 10.00-11.30 uur in de bilbiotheek in Ommen aan de Chevalleraustraat 6, vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Meer informatie

De provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten.

Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen naar 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.