Hardenberg

Effecten maatregelen lijken zichtbaar

Door de redactie

In de afgelopen 24 uur zijn er 134 personen als overleden gemeld. Dat brengt het totaal aantal dodelijke slachtoffers op 1.173. Zo meldt het RIVM op haar site. Vandaag zijn er 447 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Deze ziekenhuisopnames en sterfgevallen hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd. Volgens het RIVM worden de eerste effecten van de maatregelen zichtbaar.

 

Tot nu toe zijn er twee sterfgevallen gemeld van personen jonger dan 50 jaar, beide met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen. De aantallen gemelde ziekenhuisopnames en meldingen van overlijden zijn vandaag lager dan gisteren. Het is belangrijk om te weten dat het aantal meldingen per dag niet het werkelijke aantal sterfgevallen of ziekenhuisopnames van de afgelopen dag is. Dit komt omdat er een vertraging zit tussen het moment van overlijden en ziekenhuisopname en de rapportage hiervan aan de GGD'en.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten, aldus het RIVM.