Twenterand

Eén nieuwe voorzitter en vier jubilarissen bij Chr. Mannenkoor Vroomshoop

Door de redactie

Donderdagavond 25 april moest bij hoge uitzondering het zingen wijken voor de ledenvergadering van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Voor de laatste keer leidde John de Vries deze 68e ledenvergadering in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop, want na tien jaar voorzitterschap droeg hij de hamer over aan de nieuwe voorzitter Henk van Leusen uit Den Ham (links op de foto). Als dank voor zijn voortreffelijke leiding ontving hij een glassculptuur waarin hijzelf was vereeuwigd.

Er vonden nog meer bestuurswisselingen plaats, want Gert Staarman nam de plaats in van Fred van Essen, en ook Niek Kop trad toe tot het bestuur. Herm Nieuwlaar, Rien van der Veen en Klaas Dragt verlengden hun bestuurslidmaatschap.

Jubilarisen

Liefst vier jubilarissen werden in het zonnetje gezet. Van links naar rechts: Bertus Tekkelenburg (60 jaar lid), Cornelis Jasper (50 jaar), Harm te Winkel (25 jaar) en Albert Dubbink (40 jaar) ontvingen bloemen en de felicitaties van alle koorleden.

Het koor kijkt met dankbaarheid terug op het afgelopen jaar. De Winterkraaien vlogen opnieuw met het mannenkoor mee in de theaters in Hardenberg en Vroomshoop, en ook het gezamenlijke optreden met het Groot Twenterands Vrouwenkoor in Den Ham en Vriezenveen was een groot succes. Een zomers concert in het Bostheater in Ommen, samen met twee andere koren van dirigent Gezinus Veldman, uit Hoogeveen en Ommen, werd door zo'n 1200 bezoekers bezocht. De Passiestondes in Geesteren en Vroomshoop droegen uiteraard een geheel ander, ingetogen, karakter.

Dit en volgend jaar staan weer veel concerten op het programma. Op donderdag 16 mei is er eerst een open repetitie voor alle senioren in de gemeente Twenterand. Uiteraard zijn ook andere bezoekers welkom in kerkelijk centrum Irene. Dit mini-concert begint om 19 uur en duurt een uur. En op midzomeravond 22 juni levert het koor in de hervormde kerk te Den Ham een bijdrage aan de muzikale vertolking van de sage van De Groene Jager. Marga Kool schreef daarvoor de teksten en Gezinus Veldman de muziek.

Dat wordt minstens zo mooi als De Winterkraaien, die waarschijnlijk nog één keer zijn te bewonderen in het vroege voorjaar van 2020. Al eerder worden in december twee Kerstconcerten gegeven, opnieuw in Den Ham en Vriezenveen en opnieuw met een groot vrouwenkoor van zo'n 150 dames. En vanzelfsprekend is in januari het bekende Nieuwjaarsconcert, dat door velen bijzonder wordt gewaardeerd.

Inlichtingen zijn verkrijgbaar via secretariaat@cmkvroomshoop.nl of 0546-642191. Wilt u lid worden van het koor? Mail of bel gerust, u wordt met open armen ontvangen. Die lage drempel overstappen naar de oefenruimte van ons koor levert u daarna heel veel jaren (zang)plezier!